Bumzen

Bumzen

Short url: 

https://squ.at/r/1nvd

Kollektivet BumZen, også kaldet BumZen, på Nørrebro i København er siden 1986 kendt som kollektiv og undergrundsscene for forskellige venstreradikale grupper. Den 25. januar 1986 blev to sammenhængende huse i Baldersgade 20-22 på Nørrebro besat, hvor der blev etableret kollektiver. Huset, også kaldet BumZen, er det eneste besatte hus, der senere blev legaliseret. En fond købte huset og beboerne satte det selv i stand. Det fungerer i dag som ungdomskollektiv. Huset blev ransaget af politiet, som brugte tåregas i forbindelse med urolighederne i marts 2007 i forlængelse af rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Adressen Baldersgade 20-24 har haft en omtumlet tilværelse: Her opstod i 1880'erne en af de såkaldte De Kellerske Institutioner, hvor åndssvage og døvstumme blev undervist i at lære at tale. Cirka halvdelen af børnene boede også på skolen. I 1903 åbnede Balders Hospital i de samme bygninger, det var det første hospital på Ydre Nørrebro og indeholdt bl.a. en særlig ”konsultationsstue for fattigfolk”. Siden hen var bygningerne rammen for en berygtet psykiatrisk 6. afdeling, et aflastningssted for Kommunehospitalets psykiatriske afdeling. Der var megen trafik frem og tilbage til Balders Hospital, og gaden blev brolagt. Det er som nævnt den samme brolægning, som findes i dag.

Hen imod besættelsens slutning blev adressen til Krankenhaus Baldersgade for ca. 140 tyske flygtninge. Efter besættelsen var hospitalet i en årrække en filial af Rudolf Bergs Hospital for kønssygdomme. Siden 1980'erne har bygningerne fungeret som social- og jobcenter.

Den 25. januar 1986 blev to sammenhængende huse i Baldersgade 20-22 på Nørrebro besat, hvor der blev etableret kollektivet BumZen.

Öffnungszeiten : 

Every Wednesday we open the doors at 16.00 with coffee, newspapers/zines/books and a warming fireplace. 

At 19.00 it’s time for the Folkekøkken, where warm food, salads and bread is served - all vegan.

On Fridays we open at 16.00 with beers, coffee, nice music and special vegan Friday snacks. Bring your best mood and friends!

Kategorien: 

  • bar/cafe
  • book shop/info shop/library
  • food
  • music/concert
  • party

E-Mail: 

Bumzen
Baldersgade 20-22
Dänemark
There are no upcoming events.