Ateneu El Pahtio

Ateneu El Pahtio

Short url: 

https://squ.at/r/cz1

El PAHtio, nou espai alliberat a L'Hospitalet de Llobregat

Per donar resposta als afectats per la crisi

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de L'Hospitalet (PAH-LH) va ocupar el dissabte 14 de desembre 2013 un espai en desús des de fa gairebé tres anys i pendent de requalificació per part de l'Ajuntament. Amb el recolzament de l'Assemblea 15M de L'H, els Iaioflautes i d'altres moviments socials de la ciutat, l'acció sorpresa es va dur a terme en finalitzar una rua alegre i reivindicativa pels carrers del barri de Pubilla Cases-Can Vidalet, en la qual van participar més d'un centenar de persones sota el lema: “Prou desnonaments”.

El PAHtio -així és com han anomenat l'espai- era una escola bressol abandonada que amb l'ocupació ha pres vida. Ara es defineix com un projecte col·lectiu, de suport mutu i que mitjançant l'autogestió vol donar resposta a les persones afectades per la crisi, ser un espai de trobada pels moviments socials de la ciutat i assessorar les famílies que setmanalment arriben a la PAH de l'Hospitalet demanant ajuda. Un desafiament dels moviments socials de L'Hospitalet a la crisi i a l'Ajuntament de la ciutat.

L'expropiació d'aquest espai municipal és una declaració d'intencions per recuperar la dignitat perduda. “Necessitem espais per continuar treballant per la transformació social de la ciutat i no espais buits municipals plens de polseguera que no donen resposta a les necessitats reals de la població ni lluiten contra l'exclusió social. No estem ocupant, estem alliberant un espai que és nostre, dels i les ciutadanes!”, explica el Juan, un dels lluitadors incansables de la PAH-LH.

Un espai amb història

El PAHtio és un equipament històricament reivindicat pels moviments socials locals. De fet, aquesta no és la primera ocupació que s'hi duu a terme. El 1984, l'Assemblea d'aturats i d'aturades de L'Hospitalet el va ocupar després d'assaltar un supermercat d'una gran cadena d'alimentació. En Justiniano ho explicava amb emoció 29 anys després de la ocupació del dissabte: “Ens vam tancar aquí per visibilitzar la cruesa del sistema que genera crisi rere crisi, situacions tan salvatges com les que veiem avui en dia en un desnonament. Aquest espai va servir per organitzar-nos i avituallar amb aliments les famílies del barri”.

Han passat quasi 30 anys entre una acció i l'altra. Sembla que la història es repeteix, però El PAHtio reneix amb força a l'Hospitalet amb l'objectiu de recuperar la memòria de la ciutat i retornar la dignitat a les que lluiten. (  16/12/2013 Anna Royo / @LHextraradi   https://directa.cat/pahtio-nou-espai-alliberat-lhospitalet-de-llobregat )

otevírací hodiny: 

Diluns, 18h: Ioga
Dimecres, 18-20h: Grup acompanyament sanitari
Dijous, 18h30: Taller d'aprenentatge collectiu de percusió i musica
Dijous, 19h: Assemblea Ateneu
Dissabte, 18h: Grup pro-presxs L'Hospitalet de Llobregat
Duimenge, 18h: Grup antipsiquiatria

kategorie: 

  • advice/help/office hours
  • children's activity
  • course/workshop
  • discussion/presentation
  • meeting
Ateneu El Pahtio
Avinguda de Josep Molins, 22 - L'Hospitalet de Llobregat
Catalonia

Directions: 

Pubilla Cases

Squat: 

Presently squatted
There are no upcoming events.