Radio 1431AM

Radio 1431AM

Short url: 

https://squ.at/r/7u5m

Πέρα από το συνηθισμένο-ατομικό δρόμο της εμπορευματικής και εξαρτημένης μουσικής και όχι μόνο δημιουργίας υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν το δρόμο του d.i.y. ή αλλιώς «κάντο μόνο σου».

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται άνθιση αυτού του κινήματος παγκόσμια αλλά και στην Ελλάδα, κυρίως στη punk και hiphop σκηνή. Όλο και περισσότεροι κυκλοφορούν τη μουσική τους μέσω του internet ή με δική τους διανομή με μικρό ή και καθόλου αντίτιμο. Επιλέγουμε να συνεισφέρουμε σε αυτή τη προσπάθεια, αντιλαμβανόμενοι το ρόλο που έχουμε σαν αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο και αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Μέσα σε μια κοινωνία που βασίζεται στο θέαμα και στο εμπόρευμα, η αδιαμεσολάβητη, αυτοοργανωμένη και από τα κάτω έκφραση εμφανίζεται ως αναγκαιότητα.

Αναμφισβήτητα η θέση μας είναι δίπλα σε αυτούς που βρίσκονται κατ’ επιλογήν, μακριά από δισκογραφικές εταιρίες, που στήνουν συναυλίες έξω από λογικές κέρδους και αυτοπροβολής, χωρίς χορηγούς και μπράβους νυχτερινών μαγαζιών. Στόχος μας δεν είναι μόνο να χτυπήσουμε την εμπορευματοποίηση της μουσικής, όντας ενάντιοι σε κάθε πνευματικό δικαίωμα(copyright κλπ..), αλλά παράλληλα να χτίσουμε τα δικά μας δίκτυα, παραγωγής, διανομής και κυρίως επικοινωνίας.

Το επόμενο μας βήμα θα είναι η συγκέντρωση υλικού και η επαφή με ανθρώπους, ομάδες και συγκροτήματα που μένουν έξω από καθεστωτικά μέσα, αλλά επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της αυτοοργάνωσης και αδιαμεσολάβητης δημιουργίας, σε αλληλεπίδραση με τα κινήματα και χωρίς καμιά αυτολογοκρισία. Άλλωστε όλα τα ριζοσπαστικά μουσικά ρεύματα κάπως έτσι ξεκίνησαν. Από καταπιεσμένους, που βρήκαν-βρίσκουν διέξοδο παίζοντας μουσική σε ένα γκαράζ, ηχογραφώντας σε ένα home studio ή στήνοντας συναυλίες σε πάρκα, πλατείες και πανεπιστήμια.

categories: 

  • radio/tv

email: 

There are no upcoming events.