Mobilizační večer na demonstraci „Solidarita bez hranic – Akční den proti pevnosti Evropa“

onsdag, 27 januari

Mobilizační večer na demonstraci „Solidarita bez hranic – Akční den proti pevnosti Evropa“

Short url: 

https://squ.at/r/1dji

Na 6. února naplánovaly pravicové populistické strany a hnutí v čele s německou Pegidou celoevropský protest proti islamizaci Evropy a proti migrační politice EU. V reakci na to se antifašistická uskupení rozhodla v ten samý den uspořádat „Akční den proti pevnosti Evropa“ (a proti jejím zastáncům). Jak vývoj v posledních měsících ukazuje, ultrapravicové spolky všeho druhu získávají sebevědomí a nabírají na síle. Stejně tak je zřejmé, především ze sousedního Saska, že přenechat fašistům a fašistkám veřejný prostor nepřináší nic dobrého. Přes devět set útoků na uprchlické ubytovny v Německu v loňském roce, rozbité kanceláře levicových organizací či nedávné organizované útoky na lipskou levicovou čtvrť Connewitz dokazují, že před je třba bránit veřejný prostor před hrozbou fašizace. Nedovolme náckům, aby šestého února ovládli ulice Prahy. Ukažme, že odmítáme evropskou politiku uzavírání hranic, zpřísňování dozoru a omezování práv.

Na mobilizačním večeru zastupci Iniciativy Ne Rasismu! představí plánovaný Akční den, důvody k jeho uspořádání a možnosti protestu proti snaze ultrapravicových populistů ovládnout veřejný prostor. Poskytnou praktické informace k pražské demonstraci. V neposlední řadě bude akce příležitostí k navázání nových kontaktů.

Více info:
http://actionday.noblogs.org/
(na stránce jsou mj. ke stažení mobi materiály) a
https://nerasismu.noblogs.org/solidarita-bez-hranic-akcni-den-proti-pevnosti-evropa/

Fb stránka demonstrace:
facebook.com/events/820441914733199

Mobi video:
https://vimeo.com/152095179

Hashtagy: #actionday0602 #praha0602

Date & Time: 

onsdag, 27 januari, 2016 - 20:00

Category: 

  • discussion/presentation

Pris: 

  • by donation
Kavárna Tři ocásci
třída Kpt. Jaroše
18
602 Brno
Tjeckien

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / work space/diy