Reflexní Ostrava

lördag, 12 december

Reflexní Ostrava

Short url: 

https://squ.at/r/16gp

Stokrát skloňovaný Islámský stát, uprchlická krize, terorismus v Paříži, válka v Sýrii. Šibenice ve veřejném prostoru, islamofobní nálady, detenční tábory. Realita Česka, země, které se uprchlíci chtějí za každou cenu vyhnout. Na druhé straně dobrovolníci na hraničních přechodech, veřejné sbírky a další podpora veřejnosti. Rok 2015 byl v lecčems zlomový a je dobré se na jeho sklonku zastavit a za tím vším se ohlédnout.
Reflektovat.

Přijďte vyjádřit spolu s námi, že vám toto dění není lhostejné. Přijďte debatovat u horkého punče a perníků. A pokud chcete projevit sounáležitost s lidmi, kteří jsou nuceni utíkat ze svých domovů a symbolicky podpořit i všechny ty, kteří jim pomáhají, přijďte oblečení v reflexní vestě, nezbytném doplňku dobrovolníků na hraničních přechodech. Čím víc nás bude, tím víc půjdeme vidět.

Chystáme proslovy, výstavu fotografií i hudbu.

Razíme heslo: REFUGEES WELCOME!
Protože nikdo není ilegální.

Date & Time: 

lördag, 12 december, 2015 - 13:30

Category: 

  • action/protest/camp
  • music/concert

Pris: 

  • free
náměstí Edvarda Beneše
Tjeckien

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / work space/diy