Benefiční odpoledne za Kliniku

fredag, 26 april

Benefiční odpoledne za Kliniku

Short url: 

https://squ.at/r/71iq

V pátek 26.4. se připojujeme k řadě solidárních akcí s Autonomní sociální centrum Klinika. Připravili jsme si pro vás promítání, tetovací workshop a benefiční tetovačky s tématickými motivy od skvělé Elišky JEN SEN Tattoo! V průběhu celého podvečera navíc bude Bajkazyl plný veganských chálek.

Jsou to 3 měsíce, co je budova bývalé plicní kliniky po čtyřech letech opět prázdná. Místo, které bylo významným útočištěm svobodné kultury se tak stalo dalším chátrajícím objektem v centru Prahy.

V Bajkazylu stojíme za tím, že pro rozvíjení občanské společnosti jsou právě taková místa, jako byla Klinika, nezbytná. Kolektiv Kliniky pořádal nepřeberné množství přednášek, promítání i koncertů, vždy zadarmo nebo za dobrovolný příspěvek. Byla bezpečným místem, kde kvality člověka neurčoval jeho původ, gender ani věk.

V době bytové krize se z práva na bydlení stalo privilegium a politické síly se předhání v podpoře pro běžného člověka nedostupných developerských projektů.

Stojíme za Klinikou, za jejíž dvoudenní vyklízení si exekutor Ivo Luhan účtuje neuvěřitelných 1 600 000. Milion šest set tisíc. Nepohodlnou iniciativu tak chtějí zlikvidovat skrz téměř neomezenou moc exekutorů, proti které se zatím nedá odvolat.

Eliška začne tetovat ve čtyři hodiny, bude mít připravené speciální tematické kérky, ale bude dělat i menší tetovačky na přání. Se všemi dotazy se můžete obrátit přímo na ni (JEN SEN Tattoo)

Víc info o akci brzy. Těšíme se.

#mistoproprostor #myšlenkunevyklidíš

Date & Time: 

fredag, 26 april, 2019 - 16:00

Category: 

  • bar/cafe
  • film
  • food
  • party
  • work space/diy

Pris: 

  • by donation
Bajkazyl Brno
Dornych 420/2a
60200 Brno
Tjeckien

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / work space/diy