Squatting v Nizozemsku a dobré vztahy se sousedy

tisdag, 25 april

Squatting v Nizozemsku a dobré vztahy se sousedy

Short url: 

https://squ.at/r/30d2

Squatting v Nizozemsku a jak si squaty udržují dobré vztahy se sousedy

V úterý k nám zavítají dva nizozemští squatteři, kteří přiblíží jak vypadá holandská squatterská scéna, obzvláště v posledních letech, kdy je squatting kriminalizován. Popovídají o významných squatech, vyklizeních, protestech squatterů nebo tzv. anti-squatech. Navzdory zákazu je tamní scéna pořád silná a schopna zorganizovat i několik obsazování najednou. Dozvíte se i o takových vymoženostech jako je "squatterská realitka", pomáhající lidem se squattováním, resp. s výběrem objektu.

V druhé části hosté popovídají o tom, jak komunikovat se sousedy, když provozujete squat, aby jste je získali na svou stranu. Zajímavé i pro provozovatele politických kaváren a barů. ;-)

Následovat bude diskuse, kde se samozřejmě můžete zeptat i cokoliv jiného, co by vás o nizozemském squattingu zajímalo.

Date & Time: 

tisdag, 25 april, 2017 - 20:00

Category: 

  • discussion/presentation

Pris: 

  • free
Kavárna Tři ocásci
třída Kpt. Jaroše
18
602 Brno
Tjeckien

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / work space/diy