Benefice na Chceme Bydlet! > Roy de Roy, Cheap Talk, Turboburek soundsystem

fredag, 17 mars

Benefice na Chceme Bydlet! > Roy de Roy, Cheap Talk, Turboburek soundsystem

Short url: 

https://squ.at/r/2smg

Roy de Roy je kapela se slovinskými kořeny trvale usídlená ve Vídni. Říká se o nich, že hrají „směsici pirátského valčíku a vysokorychlostního polka punku“ a buďte si jisti, že zejména naživo vás rozhodně nenechají sedět bez pohybu. Pozadu nejsou ani s texty, ve kterých se strefují do sociálních témat, nacionalizmu a společenské apatie. Ačkoliv jsou na scéně už 6 let a mají za sebou koncerty po celé Evropě, v ČR si je překvapivě budete moct vychutnat teprve poprvé.

http://www.royderoy.com/

V kapele Cheap Talk naleznete pořadatele neoddiskutovatelně nejlepší slovenské DIY punkové sešlosti, FFUD Festu v Seredi. Na jedničku zvládají i tenhle projekt, je na něm slyšet, že si z toho kvanta hudebníků, kteří prošli jejich rukama, vzali jenom to nejlepší a přetavili to v poctivou porci starého dobrého HC/punkrocku. Na triku mají výborný split s dřevorubci z Rübänïskö a před sebou brněnskou premiéru. Těšíme se na ni stejně jako oni.

https://cheaptalkpunk.bandcamp.com/

O afterparty se postará Turboburek soundystem, který vám vyselektuje to nejhorší a to nejlepší z jiho- a východoevropské hudební produkce. Není co řešit, rakiju do ruky a hajde na parket… I když by se vám zrovna nechtělo tančit, zůstanete čumět, protože ta videa jsou prostě neodolatelná!

Výtěžek z koncertu bude věnován iniciativě Chceme bydlet!, o které jste mohli slyšet zejména koncem minulého roku. Tehdy se developerská skupina Dolfin pokoušela za velmi drsných okolností vystěhovat z domovů víc než stovku rodin ze sociálně vyloučených lokalit. I díky neúnavné činnosti této iniciativy rodiny nejsou uprostřed zimy na dlažbě. Boj však pokračuje a iniciativa se pokouší vytvořit širší solidární skupinu, která bude moct poukazovat na špinavé praktiky obchodníků s chudobou a tlačit na samosprávy a zákonodárce.

http://solidarnisit.cz/

V benefici pomůže i známá mobilní kuchyň Cocina Perdida, která vám opět připraví veganské jídlo, po kterém se budete olizovat ještě v neděli.

V pátek 17. března prostě není co řešit!

http://www.bajkazylbrno.cz/

Date & Time: 

fredag, 17 mars, 2017 - 20:30

Category: 

  • discussion/presentation
  • music/concert
  • party

Pris: 

  • other
Bajkazyl Brno
Dornych 420/2a
60200 Brno
Tjeckien

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / work space/diy