Zagreb Anarchist Bookfair

Zagreb Anarchist Bookfair

Short url: 

https://squ.at/r/43i4

Prvi Anarhistički sajam knjiga (ASK) u Zagrebu održan je od 18. do 20. ožujka 2005. godine i tada je održan kao Drugi Balkanski anarhistički sajam knjiga, koji se svaki put održava u drugom gradu (Ljubljana (2003), Zagreb (2005), Sofija (2008), Solun (2009), Zrenjanin (2010), Skopje (2011), Ljubljana (2013), Mostar (2014), Zadar (2015) i Ionnina (2016).
Sajam su Zagrebu se nastavio događati svako proljeće pod nazivom Anarhsitički sajam knjiga.
Na sajmovima je ukupno sudjelovalo stotinjak izdavača, grupa i projekata, a tijekom svih sajmova imali smo nekoliko tisuća posjetitelja i posjetiteljica.
Anarhistički sajam knjiga će se nastaviti događati u Zagrebu, svake godine u proljeće, kako bi na lokalnoj razini stvorili dostupnost slobodarske i srodne literature, ali i proširili diskusije koje se vode unutar pokreta, te ih doveli do zaključaka važnih za sredinu u kojoj živimo.
Ideja Anarhističkog sajma knjiga je nastala po uzoru na slične sajmove u svijetu, koji već imaju dugogodišnju tradiciju postojanja, na tisuće posjetititelja i posjetiteljica, te u sredinama u kojima su nastali predstavljaju važno mjesto sretanja, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini.
Baš zbog toga je svačije sudjelovanje važno - dođite i podržite ovu manifestaciju koja donosi nešto drugačije i svoju važnost ima upravo u činjenici da se bazira na sudjelovanju svih i solidarnosti kao temelju promjena koje smatramo poželjnim.

categories: 

  • book shop/info shop/library
  • course/workshop
  • discussion/presentation
  • meeting

additional tags: 

  • Bookfair

email: 

Autonomni Kulturni Centar Medika
Pierottijeva 11
Croatia
There are no upcoming events.