Woondemo: Steunbetoging voor het Pand

понедельник, 6 декабря

Woondemo: Steunbetoging voor het Pand

Short url: 

https://squ.at/r/8hmd

Het doek en de maskers zijn gevallen. Dinsdag 24 november herhaalde de geschiedenis zich. De bezetters van het pand moeten eruit. De stad en haar paraplu’s overhandigen het vonnis: op 7 december dienen de Pandemisten en Gentenaren hun oord te verlaten.

We laten ons niet doen, kom allemaal mee op straat op 6 december in verzet tegen de uitzetting van de Pandemisten pal voor de winter.

Het vonnis keert zich niet alleen tegen oppositie, tegen verzet maar tegen iedereen die het pand betreedt. Op dit moment kan het vonnis in gang gezet worden om elk van ons van publiek domein te verwijderen. Juridisch, politiek en bestuurlijk wordt het pand klaargestoomd voor haar neoliberaal lot, valorisatie, verkoop, vervreemding aan de hoogste bieder. Aan de Fernand Hutsen en de gelddutsen. Zodat de rijke z’n magazine kan lezen in penthouse met panorama.

 

Als de Pandemisten eruit vliegen, heerste er weer ‘orde’, maar die orde is op zand gebouwd.

De beweging voor het recht op wonen, zal zich morgen met luidere stem verheffen, tot de schrik van de machthebbers: Ik was, ik ben en ik zal zijn!

Date & Time: 

понедельник, 6 декабря, 2021 - 19:00

Is this a callout or mobilisation?: 

  • national callout

Category: 

  • action/protest/camp
  • meeting
't Pand
Lange Steenstraat 16
Monastery
9000 Ghent
Бельгия

Squat: 

Presently squatted

 

 

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / discussion/presentation / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / party / theater / work space/diy

opening times: 

Always open, ring the bell on the iron gate.

Good to send us first :)