Ateneu Llibertari de Sabadell

Ateneu Llibertari de Sabadell

Short url: 

https://squ.at/r/37ir

L’Ateneu, pretén ser un lloc de reunió, de difusió cultural i de creació d’esperit crític, on es difonguin valors com la solidaritat o el suport mutu, l’acció directa (sense intermediaris), així com noves maneres de relacionar-nos que ens respectin a tots i totes.
De moment a l’Ateneu s’hi reuneixen diversos individualitats anarquistes i també s’hi troba és la seu del Grup de Muntanya Piolet [GMP], adherit a la U.G.E.L (Unió de Grups Excursionistes Llibertaris).
De cara a curt i mig termini l’Ateneu pretenem realitzar activitats de caire formatiu com ara tallers diversos, xerrades i debats d’actualitat o memòria històrica, cafetes per tal de recolzar lluites o fer front a procesos repressius, així com  cercar un oci alternatiu, no basat en el consum de drogues, ni el sexisme.
A nivell de funcionament ens organitzem de forma assembleària, horitzontal, antiautoritària i antisexista.
El local de l’Ateneu Llibertari de Sabadell forma part del patrimoni recuperat per la CNT Sabadell. De fet als anys 30 era la seu de l’Escola “Cultura y Solidaridad”, escola regentada pel mestre de la CNT-FAI, Edgardo Ricetti, un centre racionalista, on hi anaven els fills de les famílies obreres del barri. Per tant és cosa de tots i totes, cuidar-lo i fer-ne un bon ús, recuperant el que éren i son alguns ateneus: centres per de sociabilizació i perquè s’enriqueixi culturalment la classe treballadora, i on es practica la solidaritat i el suport mutu.

categories: 

  • meeting

email: 

Ateneu Llibertari de Sabadell
Passatge d' Edgardo Ricetti, 16
Catalonia
There are no upcoming events.