Mobipřednáška k demonstracím proti Dnu německé jednoty

woensdag, 7 september

Mobipřednáška k demonstracím proti Dnu německé jednoty

Short url: 

https://squ.at/r/1pyw

German below

V sobotu 3. října se v hlavním městě Saska, Drážďanech, koná oslava německého národního svátku – Den německé jednoty. Radikálně-levicová aliance „Solidarita bez hranic: Nacionalismus není alternativa“ mobilizuje na velkou demonstraci, která proběhne v předvečer svátku – 2. října, a na decentralizované akce, jež mají narušit oslavy konané 3. října. Na mobipřednášce chtějí zástupci organizátorů mluvit o tom, proč je třeba přenést do ulic transnacionální solidaritu proti posilujícímu nacionalismu, v čem jsou pro německý nacionalismus důležité německá jednota a Drážďany, jakou roli hraje německá dominance v neoliberální Evropě a co hodláme během oslav narušovat.

Akce proběhne v němčině s překladem do češtiny./ The lecture will be in German with translation to Czech

Am 3.10.2016 findet in Dresden (Sachsen) der deutsche Nationalfeiertag/Tag der deutschen Einheit statt, Das linksradikale Bündnis Solidarity without Limits/Nationalismus ist keine Alternative mobilisiert für den 2.10. zu einer Großdemonstration und am 3.10. zu dezentralen Störaktionen. Im Mobivortrag wollen wir darüber sprechen, warum es notwendig ist, transnationale Solidarität gegen den erstarkenden Nationalismus auf die Straße zu tragen, welche Rolle die deutsche Einheit und Dresden für den deutschen Nationalismus und die deutsche Dominanz im neoliberalen Europa spielt und was wir vorhaben, um die Feierlichkeiten zu stören.

Datum & tijd: 

woensdag, 7 september, 2016 - 19:00

Categorie: 

  • discussie/presentatie

Prijs: 

  • free
Autonomní sociální centrum Klinika
Jeseniova 60
10300 Prague
Tsjechië

Squat: 

Presently squatted

Iniciativa Ne rasismu je antifašistická skupina. Přestože ve své společensko-politické kritice vycházíme z radikálně levicových pozic, nechceme se omezovat a svazovat žádnou konkrétní ideologií.