Ende Gelände - informační setkání

woensdag, 13 april

Ende Gelände - informační setkání

Short url: 

https://squ.at/r/1kzu

Přijměte pozvání iniciativy Limity jsme my na info setkání k výjezdu na největší anti-uhelnou protestní akci, Ende Gelände, 12. - 16. května 2016 na východě Německa :

V květnu se společně s tisíci lidmi z celé Evropy postavíme proti další těžbě a spalování uhlí, které patří k hlavním příčinám změn klimatu a jejich stále se zhoršujících dopadů. 12. - 16. května přerušíme provoz na povrchovém hnědouhelném dole v německé Lužici. Ende Gelände je největší anti-uhelná protestní akce v Evropě a zapojit se do ní může každý, nehledě na to, zda má sám s podobným typem protestu zkušenost. Někteří aktivisté se vydají do dolu. Jiní budou blokovat přísun uhlí do elektrárny. Další budou protestovat poblíž okraje důlní jámy. Během víkendu se rovněž uskuteční oficiální pestrobarevná a životaplná demonstrace, která umožní všem těm, kdo chtějí protestovat, aby tak učinili zákonně.

Přijď na info setkání, kde se dozvíš vše o české výpravě na Ende Gelände: v čem je problém, co je naše mise, jak se zapojit.
Více o Ende Gelände také na oficiálních stránkách akce: https://www.ende-gelaende.org/en/

Program (90 minut):

  • Přivítání a úvod (provází Petra Němcová z občanské iniciativy Limity jsme my)
  • Promítání filmu Disruption, anglické titulky
  • Prezentace akce Ende Gelände - klimatická spravedlnost v akci
  • Hostka: Kristina Klosová - účastnice akce Ende Gelände 2015

FB událost info setkání:
facebook.com/events/1742065659340034

O filmu Disruption:
‘When it comes to climate change, why do we do so little when we know so much?’
Through a relentless investigation to find the answer, Disruption takes an unflinching look at the devastating consequences of our inaction.
The exploration lays bare the terrifying science, the shattered political process, the unrelenting industry special interests and the civic stasis that have brought us to this social, moral and ecological crossroads.The film also takes us behind-the-scenes of the efforts to organize the largest climate rally in the history of the planet during the UN world climate summit.
This is the story of our unique moment in history. We are living through an age of tipping points and rapid social and planetary change. We’re the first generation to feel the impacts of climate disruption, and the last generation that can do something about it. The film enlarges the issue beyond climate impacts and makes a compelling call for bold action that is strong enough to tip the balance to build a clean energy future.


Událost výpravy:
facebook.com/events/208922192805512

Sledujte nás na FB stránkách facebook.com/limityjsmemy
a na twitteru twitter.com/LimityJsmeMy

Datum & tijd: 

woensdag, 13 april, 2016 - 18:00

Categorie: 

  • actie/protest/camp
  • discussie/presentatie
  • film

Prijs: 

  • tegen donatie
Ojero
Poděbradova 23
702 00 Ostrava
Tsjechië

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • actie/protest/camp / boekwinkel/info shop/bibliotheek / kinderen / cursus/workshop / discussie/presentatie / tentoonstelling / film / werkplaats/diy