Συλλογική vegan κουζίνα και μαθήματα εκμάθησης φαρσί

woensdag, 23 maart

Συλλογική vegan κουζίνα και μαθήματα εκμάθησης φαρσί

Short url: 

https://squ.at/r/8ixi

Συλλογική vegan κουζίνα συντροφικά με τις μεταναστευτικές οικογένειες, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο.

*παράλληλα θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων.

17:30-18:30 θα πραγματοποιούνται μαθήματα εκμάθησης φαρσί γλώσσας.

Λίγα λόγια για το σκεπτικό της δράσης συλλογικής κουζίνας σε κατειλημμένους χώρους.
Η περσινή χρονιά ήταν το εφαλτήριο γνωριμίας με μεταναστευτικές οικογένειες στις οποίες κόπηκε το οικονομικό επίδομα με απόφαση της κυβέρνησης, με επακόλουθο κάποιες εξ αυτών να απειλούνται και με έξωση από τα διαμερίσματα που διαμένουν.
Με αφορμή το καθημερινό φαγητό αλλά και τα είδη που διανέμονται όπως ρουχισμός, προσωπικής υγιεινής, τη λειτουργία του φαρμακείου, τα μαθήματα εκμάθησης ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, αλλά και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες της ομάδας, γνωριστήκαμε με τις οικογένειες και μοιραστήκαμε μαζί τους αγωνίες και άγχη.
Φέτος αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα, να συνδιαμορφώσουμε δράσεις, και να τους ξεναγήσουμε στον κινηματικό χώρο.
Η συλλογική μεταναστευτική βιγκαν κουζίνα σε κατειλημμένος χώρους είναι ένα εγχείρημα που συμπληρώνει το παζλ της ένταξης των μεταναστ(ρι)ών σε κινηματικά δρώμενα και ταυτόχρονα δικτύωσης χώρων και συλλογικοτήτων στην έμπρακτη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.
Σκοπεύουμε να μαγειρεύουμε με τους μετανάστες και τις μετανάστριες καθημερινά σε διαφορετικό χώρο και να υπάρχει φαγητό για όλες και όλους, με όρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

συλλογικότητα Room39

Datum & tijd: 

woensdag, 23 maart, 2022 - 17:00

Categorie: 

  • cursus/workshop
  • eten
Ε.Κ.Χ. Σχολείο - ex Sxoleio school
Βασιλέως Γεωργίου 27 & Μπιζανίου - 27 Vasileos Georgiou & Mpizaniou, Φάληρο - Faliro
Griekenland

Wegbeschrijving: 

λεωφορεία 3,5,6,7,8,10,11,31,33,39,58 στάση ΕΥΖΩΝΩΝ

Squat: 

Presently squatted

The purpose of the Free Social Space Scoleio is to experiment on libertarian learning and the re-determination of knowledge.

categories: 

  • advies/hulp/spreekuur / boekwinkel/info shop/bibliotheek / cursus/workshop / discussie/presentatie / eten / bijeenkomst

opening times: 

You can visit Scholeio daily from 6pm to 12am