CHAPATI PRO VŠECHNY! benefice na podporu uprchlíků

zaterdag, 4 december

CHAPATI PRO VŠECHNY! benefice na podporu uprchlíků

Short url: 

https://squ.at/r/8ht2

Benefiční lidovka na podporu migrantů v Bosně

V sobotu 4.12. pořádáme další benefiční jídlo, tentokrát inspirované tím, co si uprchlíci v Bosně nejčastěji vaří. Připravíme pro vás kromě chapati taky baryani rýži, cizrnové red curry, borani banjan (afghánský pokrm z lilku) a nebude chybět "milk tea", který v podání zejména našich pákistánských přátel slouží často jako sladká bomba nakonec. Recepty jsme napůl dostali*y a napůl okoukal*y od našich kamarádů z Pákistánu, Afgánistánu a Kashmíru při výjezdech s Balkan Solidartity Network.

Další výjezd některých členů kolektivu je plánován na 26.12.2021, a proto je součástí lidovky také sbírka zimních a sportovních bot vel. 39 - 44, spacáků, termofolií, batohů, powerbank a telefonů. Pokud něco z toho máte, budeme moc rádi*y, když nám to donesete přímo na infoPavlač a u toho ochutnáte naší verzi naprosto skvělých, voňavých a pikantních receptů našich afghánských, pákistánských a kashmirských přátel.

Situace v Bosně je pro migranty s rostoucí zimou stále obtížnější a často život ohrožující. Jedním z hlavních problémů lidí, kteří jsou nuceni v takových podmínkách čekat na možnost dostat se do Evropy, je neustálý nedostatek materiálních věcí. Děje se to zejména díky způsobu, jakým policie uprchlíky vytlačuje zpět za hranice a odváží lidi proti jejich vůli do oficiálních táborů. Součástí těchto represí je ničení a odcizování osobních věcí lidí na cestě, včetně telefonů, oblečení, bot. Proto je pro ty, kteří se nyní připravují na dlouhou a těžkou zimu neustálý přísun těchto materiálních věcí nutností.

Za účast i případné přispění do sbírky budeme moc rádi*y!
Příspěvek na jídlo bude jako vždy dobrovolný a jídlo veganské

Těšíme se!

Datum & tijd: 

zaterdag, 4 december, 2021 - 13:00

Categorie: 

  • eten

Prijs: 

  • tegen donatie
infoPavlač
Roháčova 20
bell "FNB"
13000 Prague
Tsjechië

Wegbeschrijving: 

Don't ! go to the pub - ring the bell "FNB" on the house door

Squat: 

Evicted squat

Recently evicted

categories: 

  • bar/café / boekwinkel/info shop/bibliotheek / cursus/workshop / discussie/presentatie / film / eten / bijeenkomst / werkplaats/diy

opening times: 

We don't have regular opening hours so far.