Inactive: CSO El Nido

CSO El Nido

Short url: 

https://squ.at/r/7sds

El passat dia 11 de novembre de 2017, l’empresa immobiliaria Finkas NG va tapiar la porta del Centre Social Okupat El Nido de manera il·legal, ja que no haviem rebut cap notificació de que açò anava a ocórrer. A pesar de que el dia 13 van obrir per a deixar-nos traure algunes pertinènces a les 10h, algunes companyes que van acudir abans pugueren veure als treballadors entrant per la part de darrere amb l’objectiu de destruïr l’immoble (trencant parets, portes, banys, els cables dels electrodomèstics, la instal·lació elèctrica, de l’aigua…).

Tot açò és una conseqüència directa del procés de gentrificació que
afecta desde fa anys al barri de Benimaclet, on immobiliàries com Fincas NG actuen com vertaderes màfies, expulsant a les veïnes dels barris i paralitzant projectes que supossen una pràctica de resistència, en aquest cas contra l’especulació.

En aquests deu anys de vida de l’espai, s’han pasat per diferents etapes i són molt diversos els col·lectius i persones que hem trobat al Nido un espai on conspirar, aprendre, auto-organitzar-nos, i teixir aliances contra aquest model de vida imposada.

Ens resulta imposible enumerar-vos a totes, pero volem agraïr-vos el que hageu donat vida al Nido durant tot aquest temps.

En els darrers anys el projecte s’ha anat construïnt en base a una
necessitat compartida per moltes de qüestionar la violència que exerceix sobre nosaltres el cis-tema heteropatriarcal, donant importància a les cures, els cossos i els desitjos com a elements de resistència, enmarcada en una pràctica anticapitalista, i lluny de la mirada masculina de poder que segueix reproduïnt-se dins dels moviments socials.

Sentim ràbia, pero també el suport de totes les persones que ens han acompanyat aquestos dies, així com la força de la xarxa transfeminista que començava a articular-se al voltant d’aquest espai. Volem recordar que el valor d’aquest projecte no són les seues quatre parets, sino les persones que li donàvem vida.

Les trans-marika-bi-bolleres, desviades, histèriques, bruixes, dissidents, scum, plumíferes i divines, indiscretament seguim (amb tacons o no) en peu de guerra!!

opening times: 

jueves 18:00-22:00, Distri El Blocao

categories: 

  • book shop/info shop/library
  • discussion/presentation
  • meeting

email: 

CSO El Nido
Carrer de Carreres Puchalt 7, Benimaclet
46016 Valencia
Spanje

Squat: 

Evicted squat