První máj anarchistů a anarchistek

dinsdag, 1 mei

První máj anarchistů a anarchistek

Short url: 

https://squ.at/r/5402

Po minulém poněkud kontroverzním Prvním máji jsme se rozhodli, že necháme prostor pro širší iniciativu. Budeme tedy organizovat pouze menší tradiční akci na Střeleckém ostrově v Praze. Tam se sejdeme kolem poledne, poslechneme si hudbu, podiskutujeme, probereme nové publikace a vymyslíme, co udělat s načatým dnem.
Možností, jak být na Prvního máje aktivní, je nepočítaně.
Největší akcí široko daleko budou nepochybně prvomájové demonstrace v rozbouřené Francii, která si bude připomínat padesát let od vzpoury roku 1968 (https://www.afed.cz/text/6829/1968-2018-od-jednoho-divokeho-kvetna-k-dru...). Konkrétní informace lze již teď najít na spřízněných webech (https://enoughisenough14.org/2018/04/24/mayday-in-paris-invitation-for-a...). Pokud se do Francie chystáte, určitě nezapomeňte na bezpečnostní pravidla a na to, že se všemožné české údy zákona budou snažit sledovat, kdo se na horký francouzský První máj chystá.
I v Praze se ledacos najde. Těm, jimž nevadí mainstreamovější politika, se nabízí Demonstrace za dostupné bydlení a důstojnou mzdu ( [www.facebook.com/events/194531588018832/200622030743121/]), kterou organizuje Socialistická solidarita a Alternativa zdola. Manifestace začíná ve dvě na Jungmannově náměstí.
Ptáčci na střechách si také štěbetají, že se lidé odpoledne sejdou u příležitosti dvaceti let od obsazení legendární Milady v Holešovicích se vší squaterskou parádou ( [www.facebook.com/events/454494308326324/]).
Další místo v Praze, jež se vyloženě nabízí k navštívení, je francouzské velvyslanectví v Buquoyském paláci na Malé Straně. Tam jistě netrpělivě čekají na vzkazy, které by ti z nás, kteří se nedostanou do Paříže, chtěli do francouzských ulic poslat alespoň takto. Rovnou je možné i zprostředkovaně „poděkovat“ francouzským represivním složkám za několik týdnů trvající masivní kampaň proti našim přátelům v autonomní oblasti La ZAD.
Není tu ale jenom Praha. V Plzni se to chystají rozbalit staří „dobří“ náckové z DSSS/DM a Bartošovy Národní demokracie v prapodivné alianci s Blokem proti islámu a Úsvitem. Ve stejný čas na stejném místě – tj. ve dvě odpoledne na náměstí Republiky – se koná i avizovaná protiakce. Vzhledem k jednotě času a místa si po cestě na akci (a obzvlášť z ní) nezapomeňte hlídat záda.
Kromě toho nemusí být náročné udělat cokoli menšího v místě, kde žijete, nebo se alespoň zamyslet nad možnostmi, s kým by se něco dalo provést, a dát na to téma řeč.
Všechnu moc imaginaci, uvidíme se v ulicích!

Datum & tijd: 

dinsdag, 1 mei, 2018 - 12:00

Categorie: 

  • actie/protest/camp
  • boekwinkel/info shop/bibliotheek
  • muziek

Onderwerpen: 

  • first may

Prijs: 

  • free

email: 

Strelecky ostrov
Tsjechië

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • actie/protest/camp / boekwinkel/info shop/bibliotheek / kinderen / cursus/workshop / discussie/presentatie / tentoonstelling / film / werkplaats/diy