La Bruna CSO

La Bruna CSO

Short url: 

https://squ.at/r/2tmw

La Bruna. Aquest és el nom que hem triat per fer d’un espai abandonat la materialització de les nostres idees. L’hotel, des de fa molts anys en desús, vol transformar-se en un refugi alternatiu, que s’està construint en la confluència de totes les persones que compartim il·lusions i motivacions vers al projecte.

Ens hem decidit per un edifici d’aquestes característiques no només per les possibilitats que ens ofereix, sinó també pel seu pes simbòlic. Per una banda, el turisme es el motor econòmic dels nostres pobles, i això es tradueix en que l’activitat anual, i sobretot estiuenca, es veu supeditada als privilegis e interessos d’aquest gran negoci. Queden per nosaltres poc més que uns treballs molt precaris de temporada i la fugida a l’hivern. Per l’altra banda, donat l’escandalós context d’especulació que viu Calella, amb unes 1560 segones residències i unes 1540 cases buides (un 30% sobre el total dels habitatges) no podíem estar-nos de fer servir la okupació com una eina. Més en aquest cas, sent-ne propietària una empresa dedicada a la construcció i al món immobiliari.

Davant d’aquesta manca d’espais on trobar-nos, aprendre, divertir-nos, etc. i la impossibilitat de fer un ús participatiu de les instal·lacions públiques, l’ajuntament només ens ofereix engrunes. Nosaltres no demanem res a aquelles que creuen representar-nos, perquè no desitjem estar sotmeses al seu afany institucionalitzador, lucratiu i partidista. No volem que cap jerarquia defineixi el tarannà que hem de seguir. Les nostres mans ens ajudaran a anar construint mica en mica les xarxes que sostindran els projectes. En tenim ganes i creiem que no som les úniques.

La nostra proposta es humil. Un espai assembleari que doni cabuda a projectes afins sense ànim de lucre. Entre les nostres idees inicials hi ha la dansa, el cinema, el lleure, les xerrades i espais de formació, una biblioteca social, i un lloc de trobada i musical alternatiu. També ens sembla molt important, aprofundir no només en els fins, sinó també en les formes. Partim d’una perspectiva de gènere feminista, volem que l’alliberament humà i animal tingui presència, pensem en fomentar la participació de persones migrades, sense recursos i amb diversitat funcional, volem posar en valor les aportacions d’infants i gent gran a l’espai, etc. Som conscients de que no podem obviar tots els mecanismes de normalització, opressió i repressió que ens envolten, per això, sabem que a més de construir, ens haurem d’aplicar en deconstruir (o destruir) el vell món.

Si esteu interessades en contribuir de qualsevol manera al projecte, podeu passar a visitar-nos al carrer… , conèixer les nostres activitats a través de la web o escriure al correu de contacte.

Esteu atentes a les convocatòries de suport i treball comunitari dels propers dies.

Una abraçada tendra, creativa i subversiva.

Les de l’hotel

opening times: 

Dimarts, 18h, Assemblea de gestió

email: 

La Bruna CSO
Carrer Disputació, 30
08370 Calella
Catalonia

Squat: 

Presently squatted
There are no upcoming events.