Benefit pro Artema

zaterdag, 28 januari

Benefit pro Artema

Short url: 

https://squ.at/r/2pmb

- od 19:00 promítání dokumentu VERDIKT V MAĎARSKU
*vstup na promítání se neplatí*
https://www.promitejity.cz/detail-filmu/29-verdikt-v-madarsku

Na místě bude:
- ABC distro
- RAW ZINE distro (část z prodaných věcí půjde na benefit)
- něco málo na zub za symbolický příspěvek

Info k benefitu:

Artem je ukrajinský antifašista a aktivista, který byl v sobotu 19. listopadu 2016 napaden skupinou deseti nácků. Snažil se bránit, ale pochopitelně skončil zbitý na zemi se zlomenými žebry. A aby toho nebylo málo, jeden z útočníků mu posléze způsobil čtyři bodné rány do zad, které zasáhly plíce i srdce. Artem ztratil asi 2 litry krve. Po útoku Artem upadl do šoku a zřejmě nevnímal bolest a rozsah zranění, protože byl schopen ujít ještě 200 metrů a setkat se tak se svým bratrem a přítelkyní. Ti mu zavolali sanitku a pomohli zůstat při vědomí. Naštěstí sanitka přijela rychle a noční směnu v nemocnici měl velmi zručný chirurg. Ten konstatoval, že pacient dorazil v kritickém stavu a zranění mohlo být smrtelné, pokud by operace začala jen o čtvrt hodiny později nebo bodná rána k srdci byla o pár milimetrů hlubší. První operace trvala 4,5 hodiny, druhá kvůli vnitřnímu krvácení následovala druhý den. V pondělí 21. listopadu nabyl Artem vědomí a nyní se pomalu zotavuje. Léčebné výlohy za prvních deset dnů v nemocnici stály jeho rodinu a přátele $ 2500. Pomoci v tomto smyslu je však stále zapotřebí. Rehabilitace bude trvat v řádu týdnů, nebo dokonce měsíců, a je pochopitelně finančně náročná. Proto se Artemovi kamarádi, a především hardcoroví pankáči ze Zrady obrací na své mezinárodní přátele s prosbou o příspěvek. Více informací na fb stránkách kapely Zrada, kde najdeš i Artemovy fotky z pobytu v nemocnici a rehabilitace. (Zdroj Anarchistická federace)

KIBERA
crust-punk
KIBERA je jeden z největších slumů v Africe a taky nová crust-punková úderka od lidí kolem Helly. Někdy v polovině roku 2016 nahráli výborný pěti skladbový demo, který je poslechu na bandcamp. V kapele najdeš členy NEZAPOMEŇ.
https://kibera.bandcamp.com/releases

DISAVOIR VIVRE
crust-punk
DISAVOIR VIVRE je nová kapela z okolí Domažlic, kde se sešli členové ČLOVĚKOK, DEMOLITION WORKERS. Od září vystupují živě a v Plzni už sis je mohl párkrát očuchat, pokud se ti to nepovedlo, tak to honem naprav!
http://bandzone.cz/disavoirvivre

Datum & tijd: 

zaterdag, 28 januari, 2017 - 19:00

Categorie: 

  • bar/café
  • boekwinkel/info shop/bibliotheek
  • eten
  • muziek
  • party

Prijs: 

  • free
  • 3-5 €
Pohoda Music Club
Resslova 17
30100 Plzeň
Tsjechië

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • actie/protest/camp / boekwinkel/info shop/bibliotheek / kinderen / cursus/workshop / discussie/presentatie / tentoonstelling / film / werkplaats/diy