Steungroep 13 September

Steungroep 13 September

Short url: 

https://squ.at/r/6kll

De Steungroep 13 September steunt de wegens ‘opruiing’ vervolgde en veroordeelde schrijfster en activiste Joke Kaviaar zowel praktisch als politiek. De Steungroep werd opgericht naar aanleiding van haar arrestatie en houdt zich sindsdien bezig met het openbaar maken van de achtergronden van haar onzinnige arrestatie, het nauwgezet volgen van de nasleep en verdere gevolgen, en het mobiliseren van mensen om in verzet te komen tegen het huidige migratiebeleid.

oppression

Maar niet alleen Joke Kaviaar wordt hiermee gesteund. Het gaat om meer. Het gaat om het fundamentele recht en de noodzaak om op te roepen tot verzet. Hiervoor te strijden is niet alleen in haar belang, maar in het belang van een ieder die zich niet de mond wil laten snoeren. Dit kan ons allen overkomen! Daarom is ook een doel van de Steungroep om te laten zien dat overheidsterreur, op langere termijn, absoluut geen effect heeft op mensen die een kritische mening niet voor zich willen houden. Want als we dit tolereren, is het einde zoek.

De Steungroep 13 September heet zo, omdat op 13 september 2011 de repressie waarmee Joke te maken heeft, en die ons allen treffen kan, is begonnen met haar arrestatie en de huiszoeking.

In de periode na de arrestatie werden de verboden teksten op internet verder verspreid, steunverklaringen verzameld, en mirrors van haar website gemaakt. Nadat haar website op 7 december 2011 door het OM offline werd gehaald, zette Anonymous de site een dag later weer online.

De Steungroep gaat door met het mobiliseren van steun. Rond haar rechtszaak op 8 januari 2013 publiceerde de Steungroep diverse achtergrond artikelen en tijdens de rechtszaak werd voor de deur geflyerd door sympathisanten, en de zaal zat vol. Bij het begin van het hoger beroep op 1 november 2013, werden posters uitgedeeld met een van haar verboden teksten.

De Steungroep heeft inmiddels een website gelanceerd (https://13-september.nl/). Hier zijn alle achtergronden, artikelen, steunverklaringen en nieuwe acties terug te vinden. Verder hebben vele individuen en groepen zich middels steunverklaringen uitgesproken, en zijn de als opruiend aangemerkte teksten en mirrors van haar website verder verspreid.

Voor meer informatie en/of steunverklaringen kun je het contactformulier op de website gebruiken. Donaties kun je storten op rekening nummer 4253090 T.a.v. Ithaka Utrecht o.v.v. 13 september.

Steungroep 13 september

categories: 

  • court case
  • discussion/presentation

email: 

Flyer: 

There are no upcoming events.