Assemblea d'Okupes de Castelló

Assemblea d'Okupes de Castelló

Short url: 

https://squ.at/r/2nlq

L’Assemblea d’Okupes de Castelló som un grup de persones que, trobant a faltar tindre un Centre Social Okupat a Castelló, ens vam ajuntar en maig de 2015 amb l’objectiu d’obrir-ne un de nou.

En juny de 2016 vam començar a participar a les assemblees del Casal Popular de Castelló, que buscava local on continuar amb el seu projecte, oferint-li l’opció d’okupar un edifici. Així doncs en juliol vam okupar l’actual seu del CPCS veient complit el seu objectiu de tindre local i el nostre de tornar a tindre un CSO a Castelló, ja que el nou espai compleix amb totes les condicions que nosaltres veiem necessàries per al tipus de projecte que busquem crear (un CSO a un barri de Castelló per fer al veïnat partícep d’ell, amb lloc per fer un hort urbà i altres activitats en les que estiga interessat en dur a terme el veïnat).

Amb el nostre objectiu complit hem volgut anar més enllà continuant amb uns objectius nous. Actualment som un col·lectiu que busca fomentar l’okupació com a via de lluita política a més de com a forma d’aconseguir una vivenda.

Per complir amb aquestos objectius, ens reunim setmanalment en assemblea al Casal Popular de Castelló, així com per formar-nos legal i culturalment; organitzar xerrades i projeccions de documentals; assessorar, ajudar i solidaritzar-nos amb okupes o futurs okupes; cercar vivendes i edificis en desús per crear una llista de possibles okupacions; etc.

Si ets uns futur okupa, un okupa amb dubtes o necessitats derivades de la teua okupació, una persona interessada en la temàtica que tractem o simplement t’interessa el nostre projecte i vols participar amb nosaltres, no ho dubtes! Posa’t en contacte amb nosaltres.

Per què okupar?

Ens sentim amb la necessitat de realitzar-nos com a persones, i per açò necessitem espais on confluir i crear projectes de manera lliure i col·laborativa.

La pregunta que hauríem de fer-nos és, per què no okupem més? Avui dia i més que mai, ix a relluir la gran mentida i estafa que suposa la propietat privada. Actualment, en aquest Estat, un gran percentatge de la població viu aturada, o amb un salari mínim el qual impossibilita l’adquisició i l’accés a un habitatge digne. Es calcula que en tot l’Estat espanyol hi ha més de 3,4 milions d’habitatges buits i incalculables persones i famílies sense sostre o desnonades ja que el preu de l’habitatge és abusiu, i més amb el boom immobiliari i les seues màfies, on l’especulació ocasiona que els immobles i superfícies deshabitades continuen així durant molt de temps, esperant que el seu valor augmente.

Okupem per denunciar aquesta situació, i defensem l’okupació com a estat de necessitat lligat a unes determinades situacions de desigualtat social, okupar és un acte just, solidari i necessari, i per tant revolucionari. L’okupació és la resposta a la impossibilitat de realitzar experiències i iniciatives que contribuïsquen al desenvolupament, tant personal com col·lectiu, en espais que fins al moment segueixen abandonats. Veiem just que un edifici buit siga okupat i gestionat pel i per al poble, per a realitzar projectes que fins al moment no hagueren pogut dur-se a terme.

Sabem que exercir la nostra llibertat en el sistema actual ens converteix en enemigues del mateix, que no vol que ningú escape al seu control, portant amb si la inevitable repressió que patirem tard o prompte. Aquest tipus de projectes solen veure’s frenats violentament per l’engranatge repressiu de l’Estat, la persecució policial i altres tècniques, com per exemple l’actual Llei Mordassa, una normativa de clara repressió, digna d’un estat dictatorial i antidemocràtic. És per açò que, conscients de les nostres forces i possibilitats, demanem suport i solidaritat.

Nosaltres l’Assemblea d’Okupes de Castelló, ho tenim clar, i tu?

categories: 

  • action/protest/camp
  • advice/help/office hours
  • bar/cafe
  • course/workshop
  • discussion/presentation
  • film
  • food
  • meeting
  • music/concert

email: 

La Cosa Nostra
Carrer Sant Miquel, 2
Spagna
There are no upcoming events.