Hlučné jaro. Společně ven z klimatické krize

szerda, 28 június

Hlučné jaro. Společně ven z klimatické krize

Short url: 

https://squ.at/r/9gqz

Je veřejné tajemství, kam nás dnešní směřování světové ekonomiky vede. Pokud se trendy zásadně nezmění, přehřívání klimatu emisemi ze spalování fosilních paliv a destrukce biodiverzity, poháněná neustálým ekonomickým růstem, povedou ještě během našich životů ke kolapsu biosféry a celoplanetární humanitární katastrofě. Přesto elity byznysu i politiky destrukci planety jen přihlížejí a dál promazávají kola akumulace kapitálu na úkor lidí i přírody.

Vůle změnit směr po celém světě roste, jak dosvědčují další a další vlny klimatických i sociálních protestů. Dosavadní protestní vlny zatím ale nedokázaly kurz obrátit. Hnutí za klimatickou spravedlnost s jeho heslem „změňme systém, ne klima“ dosud nedokázalo v nejbohatších zemích světa získat většinu běžných lidí pro rozhodnou společnou akci.

Co by bylo potřeba, aby se to podařilo? Film „Hlučné jaro: kolektivní cesty z klimatické krize“ od německého kolektivu Labournet.tv, klade tuto otázku vědkyním a vědcům, klimatickým aktivistkám a aktivistům i odborářkám a odborářům.
Ptá se: „jak bychom mohli věci opravdu změnit?“ - a představuje si, jak by taková systémová změna mohla vypadat. Protože časy, kdy bylo snazší představit si konec světa, než konec kapitalismu, musí skončit.

Po filmu bude následovat diskuse o budoucnosti a strategiích klimahnutí.

Praha: Eternia, Nadrážní 3, Smíchov
Brno: Sibiř,  Dukelská tř. 123/50, Husovice

Dátum & Idő: 

szerda, 28 június, 2023 - 19:00

Kategória: 

  • beszélgetés / előadás
  • film

Ár: 

  • by donation
Eternia Smichov
Nádražní 3
15000 Prague
Csehország

Útvonalak: 

Tram + metro "B" Smíchovské nádraží nebo/or "Na Knížecí"
Sibiř
Dukelská třída 123/50
61400 Brno
Csehország

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

kategóriák: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / gyermek tevékenységek / tanfolyam/workshop / beszélgetés / előadás / kiállítás / film / work space/diy