Marley75 Film Festival: The Journey of the Lion

Dimanche, 2 Février

Marley75 Film Festival: The Journey of the Lion

Short url: 

https://squ.at/r/7o40

Fritz Bauman | 1992 | Jamaica | 90’ | EN subs

Brother Howie is een Jamaicaanse Rasta die ervan droomt om terug te keren naar het land van zijn voorouders: Afrika. Op zoek naar zijn wortels en identiteit begint Howie aan een lange fysieke en spirituele reis. Hij doorkruist door drie continenten en ontdekt zo, met veel humor en sensitiviteit, de wereld en, uiteindelijk, Afrika. Fritz Baumann is een Duitse regisseur geboren in Brannenburg nabij München en Salzburg. Voor The Journey of the Lion maakte Baumann opnames in Jamaica, Engeland, Egypte en Ghana. Het scenario van de docudrama was grotendeels gebaseerd op brieven die Brother Howie tijdens zijn reis schreef aan zijn twee kinderen.

Deze vertoning is deel van het Marley75 Film Festival, dat op verschillende plekken door het land gehouden wordt. Tijdens het festival worden Bob Marley – die op 6 februari 75 jaar zou zijn geworden – zijn muziek en zijn geboorteland Jamaica in het zonnetje gezet en worden zijn leven en legacy gevierd met premières, klassiekers en feestjes.

 

Date & heure: 

Dimanche, 2 Février, 2020 - 20:00

Catégorie: 

  • film

Prix: 

5,- (Cineville card valid)
Filmhuis Cavia
Van Hallstraat 52-1
1051 HH Amsterdam
Pays-Bas

Directions: 

Go through the gate. Cavia is on the right hand side, above Xena Sports. Take the stairs.

Squat: 

Former squat, now legalised

Filmhuis Cavia is a counterculture cinema, (legally) founded by a squatters movement in 1983, which programs films you aren't likely to see anywhere else.

catégories: 

  • film

horaires d'ouverture: 

We're open a couple of days in the week. Look us up to find our monthly program.
Doors always open half an hour before the film starts.