Vrije Bond Amsterdam Leesgroep

Jueves, 24 Octubre

Vrije Bond Amsterdam Leesgroep

Short url: 

https://squ.at/r/7bwa

De leesgroepen van de Vrije Bond Amsterdam zijn terug!

De zomer is voorbij en de Vrije Bond Amsterdam begint weer met de maandelijkse leesgroepen in de Nieuwland. In september en oktober zullen we twee teksten lezen die aan elkaar verbonden zijn. In september lezen we ‘The historical failure of Anarchism’ van Chris Day en in oktober ‘In defense of Anarchism’ van Ron Tabor. Beide teksten komen voort uit discussies over het anarchisme in Love and Rage een anarchistische federatie die tussen 1989 en 1998 actief was in de V.S.

De leesgroep in september zal gaan over een tekst die kritiek uit op anarchisme en anarchistische methoden, geschreven door toenmalig anarchist Chris Day. We lezen deze tekst omdat het belangrijk is om ook onze eigen ideeën onder de loep te nemen. In oktober zullen we een reactie op deze tekst lezen die het dan weer opneemt voor het anarchisme.

Voor de leesgroep wordt er gezamenlijk gegeten tussen 18.30-19.30. Daar kun je gewoon bij aanschuiven! Het zou fijn zijn als je kan laten weten als je mee wil eten, dan kunnen we daar rekening mee houden. Voor een weergave van de geschiedenis van Love & Rage:https://www.sproutdistro.com/catalog/zines/history/the-political-pre-his... wat teksten die verder ingaan op de geschiedenis van Love and Rage:https://theanarchistlibrary.org/library/wayne-price-a-history-of-north-a... wat teksten die verder gaan op de onderwerpen uit de twee teksten:http://blackrosefed.org/bolshevik-myth-reloaded/http://blackrosefed.org/...

Fecha y hora: 

Jueves, 24 Octubre, 2019 - 18:30

Categoría: 

  • bar/café
  • debate/presentación
  • comida

Precio: 

  • gratis

correo electrónico: 

NieuwLand
Pieter Nieuwlandstraat 95
1093XN Amsterdam
Países Bajos

Ruta e indicaciones: 

Most activities use the entrance on the left side of the building (#93). Middle entrance (#95) is used by Balcontactics, DIY Fietskliniek and occasionally ABW.

NieuwLand is solidary and self-built space for living and working, and a non-commercial, volunteer-run social-political centre in Dapperbuurt, Amsterdam Oost.

categorías: 

  • asesoramiento/asistencia/horario de oficina / librería/ventanilla de información/biblioteca / curso/taller / debate/presentación / exposición / cine / tienda gratis / reunión / espacio de trabajo/bricolaje