Šifrovací večer na Salé

Jueves, 1 Noviembre

Šifrovací večer na Salé

Short url: 

https://squ.at/r/6czc

Pohybuješ se v aktivistickém prostředí a rád/a by jsi uchránil/a obsah svých e-mailů před zrakem represivních složek a šmírováním korporací? Nauč se používat šifrování - PGP! Ať už jsi o PGP slyšel/a nebo ne, doraž na náš workshop, který se bude konat 1. listopadu od 19:00 v infoshopu Salé.

Vysvětlíme si co to PGP je, jak funguje a jak ho používat. Přines si svůj notebook nebo telefon, ať si můžeme všechno nainstalovat a připravit na místě. A nejlépe s sebou vezmi i kamarády a kamarádky, ať si všechno můžete vyzkoušet ve skupině.
Kromě PGP si ukážeme i bezpečný operační systém Tails, který vám umožní anonymně brouzdat po internetu bez zanechání jakýchkoliv stop. Pokud si budeš chtít nainstalovaný a připravený Tails s sebou odnést domů, nezapomeň si vzít USB flashku.

Akci připravuje autonomní IT kolektiv NoLog.cz a Anarchistický Černý Kříž.

NoLog.cz je nově vzniklý aktivistický IT kolektiv, který si klade za cíl antiautoritářskému hnutí pomáhat budovat bezpečné počítačové systémy a zlepšovat bezpečnostní kulturu mezi aktivisty a aktivistkami. Na Facebooku účet nemá a mít nebude, zato ho naleznete na decentralizované sociální síti Mastodon: https://anarchism.space/@nolog

Anarchistický černý kříž (ABC) je iniciativa, která pomáhá  neautoritářsky smýšlejícím lidem, kteří se dostanou do konfliktu se státním aparátem, jsou vězněni nebo je proti nim veden soudní proces z  politických důvodů. Webové stránky ABC: https://anarchistblackcross.cz

Těšíme se na tebe!

Fecha y hora: 

Jueves, 1 Noviembre, 2018 - 19:00

Categoría: 

  • asesoramiento/asistencia/horario de oficina
  • bar/café
  • librería/ventanilla de información/biblioteca
  • curso/taller
  • debate/presentación
  • comida
Salé
Orebitská 14
República Checa

In addition to theoretical, informative and communication activities we also organize regular coordination of support and solidarity correspondence with prisoners.

categorías: 

  • acción/protesta/acampada / juicio