Demonstrace

Tuesday, 31 May

Demonstrace

Short url: 

https://squ.at/r/1n8l

Přijďte 31. 5. v 18 hodin na Václavské náměstí podpořit vězněného Martina, který drží hladovku.

Martin I., vazebně vězněný již třináct měsíců v podivné kauze spojené s policejními provokacemi, zahájil o víkendu hladovku poté, co nadřízený soud zrušil rozhodnutí soudu o jeho propuštění z vazby. Vzhledem k tomu, že zvolil suchou hladovku a odmítá přijímat i tekutiny, může mu v brzké době jít o život. Jeho stav přitom zatím ignorují média, která jinak senzacechtivě pokrývají každý detail, který jim „pustí“ policie.

V případu řada faktů nesedí a je až příliš okolností podezřelých. Skupina, která měla připravovat demonstrativní útok na nákladní vlak, byla z poloviny tvořena dvěma policejními provokatéry. Údajný mozek skupiny byl již propuštěn z vazby, kde ale nadále sedí muž pokládaný policejními vyšetřovateli za mnohem méně nebezpečného.

Obáváme se o Martinovo zdraví a život. Bojíme se postupného násilí policejního státu, zatím testovaného na okrajových skupinách, podezřelých „extremistech“ a údajných „teroristech“.

V šest se setkáme na Václavském náměstí u koně, promluví mimo jiné novinář Markus Pape. Následovat bude hlasitý protest u věznice Pankrác v osm hodin.

 

Pánvičky, hrnce a vařečky s sebou!

Date & Time: 

Tuesday, 31 May, 2016 - 18:00

Category: 

  • action/protest/camp

Price: 

  • free
Nádraží Holešovice
Czech Republic
Náměstí Winstona Churchilla
13000 Prague
Czech Republic
Salé
Orebitská 14
Czech Republic

Anarchist iniciative cooking and serving food to everyone without difference etc., happy to see comrades, travellers and visitors. See you.

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / food / (free) shop/market / meeting

opening times: 

see on radar