Matinée na Garážach

Saturday, 28 May

Matinée na Garážach

Short url: 

https://squ.at/r/1mf0

Než vypukne leto naplno a na garážach sa bude dať fungovať až po západe slnka, skúsime si tam dať piknik už poobede. A že sme pankáči, trochu pri tom skrášlime okolie, nech tam naša špinavá muzika lepšie vynikne.

Plán je nasledovný:
-Kto môžte, dojdite už o druhej; my donesieme nejaké vrecia a rukavice a spolu skúsime dosiahnuť, aby sa počas koncertov dalo v tráve sedieť aj za triezva. Kolektív brnenských Vegánskych hodov nás k tomu bude zásobovať kávou, dobrotami a nejakou motivačnou hudbou.

-Za odmenu nám potom zahrá pár spriatelených kapiel, ktoré všetci radi uvidíme pokope. A to konkrétne JEŽIŠOVI PIVO NELEJ, drum'n'bassoví rýchlopunx, ktorým prístavné garáže už dlhé roky poskytujú otvorenú náruč, a oni si z toho stále berú len to horšie. Alebo lepšie, posúdiť môžte aj z čerstvo vydaného split LP s tiežprítomnými ERIKA JE MOJA. Ani im ku šťastiu nechýba gitara, ale narozdiel od JPN svoju hypnotickú hlukovú stenu drtia pomaly. Veľmi pomaly, ale nežne nie.
Z drsných kopcov českomoravskej Vysočiny prídu DISBEATLESS, ktorým ste párkrát pripravili divoké uvítanie ešte v Oblude. Na svoj vycibrený crust-metal odvtedy nabalili ešte viac metalu, nutno povedať že k prospechu veci. No a s veľkými nádejami budeme očakávať TOY PIŠTOĽS, a to nielen preto, že v Bratislave hrali naposledy v roku 2003 a odvtedy sa uskutočnilo už niekoľko neúspešných pokusov ako ich sem dostať znova. Doby srandovného alkopunku sú dávno preč, tešte sa na jednu najkvalitnejších punkrockových kapiel u nás, a to ako po hudobnej tak po textovej stránke.

-Line-up dodatočne doplnili ešte 2 kapely: banskobystrickí CASCABEL, ktorí hrajú melodický folkpunk plný energie a neboja sa k tomu použiť i hudobné nástroje, ktoré u nás zas až tak bežné nie sú. No a ak aj nie ste fanúšikovia grindu, hardcore či powerviolence, dajte šancu kapele RAVING ED z Jihlavy, pretože tí tieto štýly miešajú s neuveriteľnou ľahkosťou, ktorá prinajmenšom rozkýve hlavy nejednému nezbednému publiku. A nie je dôvod nazdávať sa, že by na zrovna na garážach odozvu nenašli, naopak - myslíme si, že to bude divoké!

-Brnenské Vegánske hody na akcii nebudú zastúpené náhodou, a gril si so sebou nedovezú nadarmo. O týždeň neskôr, v sobotu 4.6., sa v Brne uskutoční už druhý ročník Hodov a organizátori vám prídu dokázať, že o takomto výlete sa oplatí uvažovať. Výťažok z matiné bude benefičný práve na nich a verte tomu, že urobia všetko preto, aby ste si túto sobotu chrumky na pumpe kupovať fakt nemuseli (a ani nechceli).

-Keďže budeme začínať skoro, môžme skoro aj skončiť. Kľudne si po desiatej spravte ďalší program, s policajnou hliadkou sa tentokrát asi nebude treba hádať. Jedine že by sa nám chcelo.

FB udalosť:
facebook.com/events/1715961198685102

Vegánske Hody Brno:
http://brno.veganskehody.cz/

TOY PIŠTOĽS
punk punk /B. Bystrica/
http://www.toypistols.sk/

DISBEATLESS
metal heavy /Jihlava/
http://bandzone.cz/disbeatless

ERIKA JE MOJA
drum'n'bass stoner /Bratislava/
http://bandzone.cz/erikajemoja

JEŽIŠOVI PIVO NELEJ
drum'n'bass punk /Bratislava/
http://bandzone.cz/jezisovipivonelej

CASCABEL
folkpunk /B. Bystrica/
http://bandzone.cz/cascabel

RAVING ED
violence core /Jihlava/
facebook.com/ravinged

Date & Time: 

Saturday, 28 May, 2016 - 14:00

Category: 

  • food
  • music/concert
  • party

Price: 

  • 3-5 €
Garáže pod Prístavným mostom
Prístavná
Slovakia

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / work space/diy