Mít dobrý start IV. - Adopce: Konkurz na rodiče

Thursday, 5 May

Mít dobrý start IV. - Adopce: Konkurz na rodiče

Short url: 

https://squ.at/r/1lrt

„Rodič je ten, kdo vezme dítě do náruče a v té ho chová, dokud nedospěje."

Zveme vás na promítání dokumentárního filmu, který zachycuje významné okamžiky v životě několika rodin, které se rozhodly pro adopci, a na následnou debatu s Pavlou Pokornou (sociální pracovnice Střediska náhradní rodinné péče) a Barborou Matysovou (socioložka, FF UK).

Dokument sleduje tři páry od počátku jejich cesty za vytouženým miminkem, přes proces prověřování a příprav, období čekání až k přijetí nového člena rodiny či narození biologického potomka. Film diváky seznamuje také s osudy rodin, kterým již osvojené děti povyrostly a osamostatňují se. Jedna z těchto dvojic nyní pomáhá dalším dětem, které to potřebují, vyhnout se pobytu v ústavním zařízení, a poskytuje pěstounskou péči na přechodnou dobu.

Budeme se těšit na viděnou 5. 5. 2016 v 19 hod. v prostorách Autonomního sociálního centra Klinika (koncertní místnost Kliniky - horní patro, vstup přes kavárnu).

Date & Time: 

Thursday, 5 May, 2016 - 20:00

Category: 

  • discussion/presentation
  • film
  • meeting

Price: 

  • free
Klinika
Jeseniova 60
Czech Republic

Squat: 

Evicted squat

Klinika was evicted in January 2019

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / theater / work space/diy