Àgora Juan Andrés Benítez

Àgora Juan Andrés Benítez

Short url: 

https://squ.at/r/1ief

Veïnat i entitats del Raval ocupen un solar per construir-hi l'Àgora Juan Andrés Benítez [Mariana Cantero, Directa, 05/10/2014]
Un any després de la seva mort, la fiscalia demana onze anys de presó per a sis dels mossos implicats en el cas

Fer perdurar la memòria de Juan Andrés Benítez i ocupar un solar embargat per l'Ajuntament i sobre el qual recauen hipoteques de la Sareb per a l'ús públic. Amb aquest doble objectiu, el divendres a la tarda, un grup de veïnes de l'Assemblea del Raval va començar a ocupar un solar abandonat al carrer Aurora. L'espai, que el veïnat està netejant, ha estat l'escenari de diverses activitats convocades per l'Assemblea durant el cap de setmana per commemorar el primer aniversari de la mort de Juan Andrés Benítez i és el lloc escollit per construir col·lectivament una àgora en el seu nom.

El divendres, van dedicar tota la tarda a netejar el solar, que ja fa cinc anys que està en desús i que “l'Ajuntament ha mantingut en molt males condicions”. El dissabte, van continuar la feina i, el diumenge, s'hi han fet tallers de pintura mural i s'han començat a reciclar materials per construir l'àgora Juan Andrés Benítez, “un espai que intentarem que sigui per fer assemblees de barri”, explica Vanessa Maxe, de l'Assemblea del Raval. L'ús, en tot cas, es decidirà col·lectivament.

Per al veïnat, l'ocupació del solar és una manera de fer justícia, ja que tenen constància de l'existència de diferents projectes per construir-hi apartaments turístics o un hotel. “Ha de ser un espai per a l'ús públic, del barri, i que serveixi per mantenir el record de Juan Andrés”, reblen.

Valoració positiva del curs de la causa per la mort de Benítez

El divendres, dos dies abans de la commemoració del primer any de la mort de Benítez, es va fer públic que la fiscalia demana onze anys de presó per a sis dels mossos acusats de la mort del veí al carrer Aurora. Els sis agents seran jutjats per homicidi amb dol eventual o, alternativament, homicidi per imprudència greu amb lesions greus, a més d'un delicte contra la integritat moral. Dos mossos més estan acusats d'obstrucció a la justícia i, d'uns altres dos, la fiscalia en demana l'absolució.

Des de l'Assemblea del Raval han valorat positivament la rapidesa en les accions judicials i el rumb que manté la causa. El col·lectiu també ressalta que, sense la col·laboració del veïnat, els seus testimonis i les gravacions, no hagués estat possible arribar a interposar la reclamació judicial.

opening times: 

Dimarts, 19h-21h, Assemblea de l'Àgora Juan Andrés Benítez

categories: 

  • bar/cafe
  • course/workshop
  • film
  • meeting
  • work space/diy

email: 

Àgora Juan Andrés Benítez
Carrer de l'Aurora, 13 - Raval
Catalonia

Directions: 

Metro L2 Sant Antoni

Squat: 

Presently squatted
There are no upcoming events.