Antinacionalistický blok na demonstraci "Tahle země patří všem: Refugees welcome"

Tuesday, 17 November

Antinacionalistický blok na demonstraci "Tahle země patří všem: Refugees welcome"

Short url: 

https://squ.at/r/131c

V úterý 17. listopadu se v Praze na několika místech chtějí sejít xenofobní pravicoví populisté z různých spolků. Spojuje je jedno - jako řešení tzv. uprchlické krize nabízejí nacionalismus. Ve stejný den budou demonstrovat také zastánci přijetí uprchlíků. Také mezi nimi se někdy objevují tendence dát nacionalismu pozitivní obsah. Nacionalismus není a nemůže být řešením uprchlické krize ani ničeho jiného. Je na nás, jestli dokážeme proti představě pravicových populistů o „Evropě národů“ postavit progresivní představu solidární Evropy bez hranic a národních států. O to více, když poslední zbytky legitimity českého státu umírají na plotě lágru v Bělé pod Bezdězem. Vytvořme společně antinacionalistický blok v rámci prouprchlické demonstrace 17. listopadu!

Sejdeme se na zahradě Autonomního sociálního centra Klinika a vydáme se společně na místo začátku demonstrace "Tahle země patří všem: Refugees welcome".

FB událost - [www.facebook.com/events/1211155135567294/]
FB událost hlavní akce - [www.facebook.com/events/198934897104317/]

 

[English version]

Nationalism is not a solution: Let’s create an anti-nationalist block on the pro-refugee demonstration on the 17th November

In Tuesday 17th November, several demonstrations are planned to take place at different places in Prague, organised by various xenophobic populist right-wing associations. One of the things these have in common is that they promote nationalism as the solution to the so-called migration crisis. On the same day, a demonstration of the supporters of refugees is scheduled. However, sometimes even the supporters of refugees themselves tend to look for positive aspects in nationalism. Let’s create an anti-nationalist block within the pro-refugee demonstration on the 17th November!

Date & Time: 

Tuesday, 17 November, 2015 - 12:00

Category: 

  • action/protest/camp

Price: 

  • free

email: 

Klinika
Jeseniova 60
Czech Republic

Squat: 

Evicted squat

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / work space/diy