El Lokal, Associació Cultural el Raval

El Lokal, Associació Cultural el Raval

Short url: 

https://squ.at/r/3q2

L’Associació Cultural el Raval- El Lokal som un col·lectiu que neix a  l’octubre de 1987 provinent de l’Ateneu Llibertari del Poble Sec i del barri Xino. Començà obrint un espai al centre de Barcelona per la creació i l’experimentació de nous projectes, la trobada de lluites i resistències i la venda i distribució de materials alternatius i de cultura llibertària.

Des dels seus inicis fins avui, ens vam plantejar col·laborar en la reflexió i l’intercanvi d’experiències per posar en qüestió l’estat de coses. La finalitat, caminar cap a una societat lliure i justa des de la contracultura, l’autogestió i la rebel·lia.
El Lokal, dintre de les nostres possibilitats i desitjos, entenem que s’ha de possar al servei de les lluites i resistència del barri, la ciutat i el món.

Les persones i els grups del Lokal

El Lokal està format per persones individuals i grups que així ho desitgen i que assumeixen els compromisos mínims per al seu funcionament diari.
Durant 25 anys hi han participat moltes persones i grups que han fet seu l’espai hi han tirat endavant diversos projectes i lluites que anirem rescatan de la memòria a la secció “Històries del Lokal” (en creació).
Actualment, els grups que hi formen part del Lokal són:
- Masala. Periódic local de Ciutat Vella.
- La Distri. Autoproducció i edició de música i materials alternatius.
- La Coordinadora contra l’especulació del Raval.
- Col.lectiu La Tramontana.
- Fet per Rates. Col·lectiu autogestionari de serigrafia i impressió de samarretas i pedaços.

També hi col·laboren de forma regular diferents grups i distribuïdores alternatives: kamilosetas muskaria, virus editorial, grita o muere, la ciutat invisible, possitivament accelerats, aldarull, i un llarg etc que anirem actualitzant…

Projectes i activitats del  Lokal

- Recursos en Xarxa. Per que som uns amants eterns de la lògistica, i sabem que no és fàcil començar a lluitar des de zero i sense un cèntim… ens agrada compartir els nostres recursos amb d’altres grups i moviments de la ciutat.
- La tenda del Lokal. Intercanvi de materials, venda i distribució de materials alternatius (llibres, música, robal,.
- Lloc de trobada i d’informació. Intentem estar al dia d’allò que es mou a la ciutat i ser un lloc on pugis informar-te i contactar amb altres espais.  Possem el Lokal a disposició de quí ho necessiti per fer reunions o començar a caminar.  Estar durant 25 anys oberts i al mateix lloc, ens converteix en un punt de referència a la ciutat inter-generacional .
- Edició i distribució de materials. Sempre hem editat i distribuit materials alternatius  en funció dels nostres recursos i possibilitats.  Aquest és un eix d’acció,  crear un espai contracultural.
- Biblioteca i arxiu de la Rebel·lió  Zatista (Chiapas-  Mèxic).  El Lokal  va ser seu del Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lio Zapatista de Barcelona fins que es va disoldre. L’herència és una biblioteca i un arxiu del 1994 al 2009 endreçat i consultable.
- Participació en l’activisme de la ciutat global.  Ens sumem  hi participem del espai rebel de la ciutat sempre que podem i les forces hi són.  El  Lokal no es una finalitat en sí mateixa, sino un medi per ressistir, un punt més de  la xarxa global.

opening times: 

De 10h a 14h (de dilluns a divendres)
De 17h a 21h (de dilluns a dissabte)
Dijous de 16h a 19h: Espai jurídic comunitari
Divendres de 17 a 21h: Taller de Defensa del Raval, Coordinadora contra l’especulació del Raval

HORARI D'AGOST: De 17h a 21h (de dilluns a divendres)

categories: 

  • action/protest/camp
  • advice/help/office hours
  • book shop/info shop/library

email: 

El Lokal
Carrer de la Cera, 1 Bis - Raval
08001 Barcelona
Catalonia

Directions: 

Metro L2 Sant Antoni
There are no upcoming events.