Inactive: La Llamborda

La Llamborda

Short url: 

https://squ.at/r/3pv

Dia rere dia, any rere any, anem veient de forma impotent com en la pell de les ciutats i pobles van apareixent, com bolets a la tardor, les vergonyes de la bombolla immobiliària.

Són edificis de nova construcció, a punt per a ser venuts a preus desorbitats a esclaus d’hipoteques.

Són construccions ideades amb l‘únic objectiu de fer més rics als més rics, i així alimentar la seva cobdícia de creure’s amos del sòl i jutges de l’esdevenir de les persones.

Eren futures cases que han quedat tristament abandonades, condemnades a l’oblit, convertides en caus per les rates.

Edificacions que així es conformen per a la gent sense diners com tu i com jo, com l’eterna amenaça d’una vida on caldrà sotmetre’s a humiliacions quotidianes, explotacions laborals eternes, i agonies emocionals per tal de poder viure sota un sostre.

L’edifici situat al n.125 del carrer Amílcar n’és un exemple. Un altre forat negre de l’especulació, que després de 4 anys de la paralització de la fase final de les obres, seguia buit, gris, impassible i invisible a la interminable llista de gent necessitada de vivenda i sense oportunitats d’aconseguir-la.

Per aquest motiu, com en tants altres casos arreu, hem volgut posar el nostre granet de sorra a la lluita contra l’especulació urbanística i immobiliària, contra un model de ciutat que no ens agrada, contra un sistema que ens ofega i sovint se’ns engull les il·lusions i aspiracions, contra un model de vida que per a moltes no mereix aquest nom.

El CSOA La Llamborda és un col·lectiu de persones que convivim, treballem i posem il·lusió en convertir aquesta vergonya immobiliària en un altre espai alliberat que serveixi per a conèixer-nos amb les veïnes, per a fer-nos més fortes, per a aprendre que hi ha moltes altres formes de viure que no sigui esclavitzades i paralitzades per la por a la incertesa del futur. El futur no existirà mentre aquesta por sigui el nostre propi botxí.

Per això us convidem a fer de La Llamborda un punt on no només recuperem l’edifici sinó també la dignitat i la lluita.

Volem reconstruir aquest espai entre totes. Per això ens trobem cada dimecres a les 19h en assemblea per tal d’organitzar-nos juntes i omplir-lo de vida.

opening times: 

Dimecres: 19:00, Assemblea CSOA

Biblioteca i AntiTenda oberts quan hi han activitats al CSOA

categories: 

  • advice/help/office hours
  • book shop/info shop/library
  • course/workshop
  • discussion/presentation

email: 

La Llamborda
Carrer Amilcar 125 - Guinardó
08032 Barcelona
Catalonia

Directions: 

Metro L1 L5 Maragall

Squat: 

Evicted squat