Demonstratie Rave voor de Rafelranden

Saturday, 11 May

Demonstratie Rave voor de Rafelranden

Short url: 

https://squ.at/r/a4yt

Start: 13:00 Wilhelminapark - Aankomst Lucasbolwerk 17:30 - Einde: 19:00

Wij zijn er!
In beleidsstukken van de gemeente wordt vaak over ons geschreven, de rafelranden van de stad. Deze onmisbare rafelranden zijn de plekken die van onderop, uit eigen initiatief en uit passie door een gemeenschap worden opgezet en vormgegeven, zoals kraakpanden, woongemeenschappen en autonome creatieve broedplaatsen.
In de rafelranden doen eigenzinnige geesten aan onafhankelijke cultuurproductie, wars van de marktwerking die de rest van de stad in haar greep heeft, en waar menselijke waarden als inclusiviteit, solidariteit en collectiviteit centraal staan. Na de invoering van het kraakverbod in oktober 2010 en met het wegvallen van het Counterculture festival zijn veel van dit soort plekken van de kaart geveegd van het Utrechtse cultuurlandschap of door dreigende ontruimingen gedwongen meer ondergronds te gaan, waardoor wij als rafelranden vaak niet meer zichtbaar zijn bij een breed publiek. Wij hebben een deel van onze laagdrempeligheid verloren.
Die rafelranden waar al zó veel over gezegd is, dat zijn wij. We zijn mensen met een gezicht, we zijn mensen met een verhaal, we zijn mensen met een geschiedenis. We zijn net als anderen, maar toch voelen we ons niet thuis in de stad zoals hij nu is. Wij zijn wat een stad maakt. Wij zijn de mensen die je stad bouwen en onderhouden, de mensen die voor je oma zorgen als ze ziek is, die je gootsteen ontstoppen wanneer je die vol hebt gepropt met afval. Wij zijn de mensen die je muur verven als je toch wél een andere kleur wil. Wij zijn je kinderen, je vrienden, je familie, je collega’s, je buren.
Wij zijn de mensen die vanuit vrijheid kunnen creëren, die met afval plezier kunnen maken, die genieten zonder te consumeren. Wij zijn mensen met gevoel, met passie, mensen met dromen, mensen zoals jij!
Wij zijn de ondergrondse stroming die de stad doet opwaaien.
Wij zijn de mensen!
Wij zijn er!

De demonstratie is er voor iedereen die niet past in de eenheidsworst die Utrecht nu is. Voor iedereen die vindt dat creativiteit meer ruimte moet krijgen en inziet dat Utrecht steeds minder diversiteit heeft. We roepen je op om te komen, om je stem te laten horen om samen te demonstreren en raven voor verandering!!

Collectieven, creatievelingen, ravelaars der randen, soundsystems, lawaaimakers, performers-aller-pluimages, verenigt U!
We nodigen jullie bij deze uit om mee te doen met de Rave voor de Rafelranden op 11 mei. Afgelopen jaar was het geluid van de niet-commerciële ondergrond weer luid te horen in het centrum van Utrecht! Dit jaar gaan we voor bigger, better maar vooral ook POLITIEKER!
We zijn druk bezig met de voorbereidingen, onderdeel daarvan is het selecteren van participanten. Als je mee wilt doen, vul dan onderstaande vragenlijst in, die gebruiken we voor de selectie en voor de promotie voor de demonstratie.

SoundSystems en Initiatieven 2024:
Rafelrave bandkar
Expect Us
Hashtek 23
ADM + Krektek
Hof van Cartesius + All4All
Buurland
Grounded
Vlammen & Groningse Onderstroom
Krakers Utreg
Dreunend Geluid
Pikobello+Kombative
Club Pet
Kloki + DKH
Weggeefwinkel Utrecht
ZZW Rafelrand
Tentacles Events
TekkelTek & Etta HarBar
https://ravevoorderafelranden.com/

Date & Time: 

Saturday, 11 May, 2024 - 13:00 to 19:00

Is this a callout or mobilisation?: 

  • national callout

Category: 

  • action/protest/camp

email: 

Wilhelminapark
Netherlands

In beleidsstukken van de gemeente wordt vaak over ons geschreven, de rafelranden van de stad.

categories: 

  • action/protest/camp