Diskusija: politični večer s tovarišem iz Aten

Thursday, 8 September

Diskusija: politični večer s tovarišem iz Aten

Short url: 

https://squ.at/r/8wlw

Dogodek, ki poteka v sklopu obletnice AKC Metelkova mesto iz solidarnosti z novo avtonomno cono P.L.A.C. prestavljamo tja, na Linhartovo 43.

Ano Kato Patision je skvot in hkrati samoorganiziran politični prostor v Atenah, ki temelji na anti-hiearhičnih odnosih. V njem se odvijajo raznoliki dogodki, je baza za direktne akcije v soseski in širše ter je del širših družbenih bojev. Med drugim v njem deluje tudi knjižnica. Skvot deluje od leta 1996, z njim pa upravlja skupščina prostora. V njihovih prostorih deluje tudi knjiznica.

Glavni fokusi političnega dela so vezani na boj zoper rasizem in nacionalizem, na delavsko organiziranje ter na gradnjo odpora zoper gentrifikacijo in ostale mehanizme kapitalistične prevlade.

Vizija skvota Ano Kato Patision je ideja vsakdanjega življenja, ki bi bilo osvobojeno od odnosov odtujenosti, komercializacije prostega časa in apatije.

S tovarišem iz kolektiva bomo spregovorili o tem, kaj pomeni biti političen skvot, praktičnih situacijah, s katerimi se tak prostor sooča, odnosih znotraj in do soseske ter gradnji skupnosti v nedrjih metropole.

Date & Time: 

Thursday, 8 September, 2022 - 20:00

Category: 

  • discussion/presentation
Participativna Ljubljanska Avtonomna Cona (PLAC)
Linhartova 43
Slovenia

Squat: 

Presently squatted

PLAC (Participatory Autonomous Zone in Ljubljana) is a safe space for everyone, that has been pushed away by the current socio-political system and anyone that was stripped of the infrastructure enabling their cultural and political activity and the actualisation of their aspirations.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / theater / work space/diy