Ateneu Llibertari La Filosa

Is it a bit slow? We know :-( The poor server we are sharing is struggling. Plans are underway to move somewhere with some more resources.

Ateneu Llibertari La Filosa

L’Ateneu Llibertari La Filosa naixerà el 23 de maig per crear un espai on fer xerrades, exposicions i actes culturals

La nostra vila comptarà amb un nou espai social i cultural en pocs dies. Es tractarà d’un col·lectiu que tindrà un nom relacionat amb la història de la creació tèxtil. Una filosa és un instrument que serveix per a filar manualment fibres tèxtils. A nivell polític i social, es va convertir en un dels símbols de la independència de l’Índia. A Molins de Rei, La Filosa serà un espai que teixirà complicitats i que permetrà difondre la cultura llibertària.

 
ATENEU LLIBERTARI LA FILOSA

Ja fa 2 mesos que es va començar a gestar un nou projecte a la vila. Arrel de la repressió patida durant els darrers mesos pel moviment anarquista (operació pandora i pinyata), un grup de persones de la vila vam veure necessària la creació d’un ateneu llibertari a Molins de Rei. Creiem important en aquests temps que ens venen a sobre que existeixi un espai on difondre la cultura llibertària, on donar veu a aquest moviment, un punt de trobada.

Finalitzada la recerca del local, vam començar a habilitar l’espai per tal d’adequar-lo al projecte que volem: una sala petita amb biblioteca i material de contrainformació, i una sala gran on poder realitzar xerrades, sessions de vídeo i exposicions.

Feta la feina, hem decidit d’inaugurar el local, per a que el projecte pugui començar a caminar. Ho farem el proper dissabte 23 de maig, amb un vermut i una paellada popular, amb l’exposició de fotografies sobre l’escena HC/Punk de Barcelona i amb una xerrada sobre el tema que ha provocat el naixement de l’ateneu llibertari: la repressió al moviment anarquista i antiautoritari (pandora i pinyata).

Ens podreu trobar al carrer poeta Mateu Janés i Duran, local C (al costat de La Barrina).
I des de La Filosa us volem convidar a totes i tots a la inauguració, i també a participar i/o proposar activitats.

Pensem que és força interessant i esperançador que després d’aquests muntatges policials i judicials estiguin naixent ateneus llibertaris arreu, com a Barcelona, Manresa, Molins… En lloc d’atemorir-nos, ens donen més motius per lluitar!

VAN VOLER ENTERRAR-NOS,
PERÒ VAN OBLIDAR QUE ÉREM LLAVOR.

Assamblea de l’Ateneu Llibertari La Filosa
Molins sense Rei, maig de 2015

opening times: 

Dimarts, 18-20h30: Infoespai + Distri + Kafeta
Dimecres, 18-20h30: Infoespai + Distri + Kafeta
Dijous, 18-20h30: Infoespai + Distri + Kafeta
Dijous, 19-21h: Assessoria laboral gratuita
Divendres, 18-20h30: Infoespai + Distri + Kafeta

categories: 

  • bar/cafe
  • book shop/info shop/library
  • food
Ateneu Llibertari La Filosa
Carrer del Poeta Mateu Janés i Duran, Local C, Molins de Rei
Barcelona
Catalonia

Directions: 

Renfe: Molins de Rei

Upcoming events

Friday, 31 March

Tuesday, 04 April

Wednesday, 05 April

Thursday, 06 April

Friday, 07 April