Ateneu Llibertari La Filosa

Ateneu Llibertari La Filosa

Short url: 

https://squ.at/r/s3v

L’Ateneu Llibertari La Filosa naixerà el 23 de maig per crear un espai on fer xerrades, exposicions i actes culturals

La nostra vila comptarà amb un nou espai social i cultural en pocs dies. Es tractarà d’un col·lectiu que tindrà un nom relacionat amb la història de la creació tèxtil. Una filosa és un instrument que serveix per a filar manualment fibres tèxtils. A nivell polític i social, es va convertir en un dels símbols de la independència de l’Índia. A Molins de Rei, La Filosa serà un espai que teixirà complicitats i que permetrà difondre la cultura llibertària.

 
ATENEU LLIBERTARI LA FILOSA

Ja fa 2 mesos que es va començar a gestar un nou projecte a la vila. Arrel de la repressió patida durant els darrers mesos pel moviment anarquista (operació pandora i pinyata), un grup de persones de la vila vam veure necessària la creació d’un ateneu llibertari a Molins de Rei. Creiem important en aquests temps que ens venen a sobre que existeixi un espai on difondre la cultura llibertària, on donar veu a aquest moviment, un punt de trobada.

Finalitzada la recerca del local, vam començar a habilitar l’espai per tal d’adequar-lo al projecte que volem: una sala petita amb biblioteca i material de contrainformació, i una sala gran on poder realitzar xerrades, sessions de vídeo i exposicions.

Feta la feina, hem decidit d’inaugurar el local, per a que el projecte pugui començar a caminar. Ho farem el proper dissabte 23 de maig, amb un vermut i una paellada popular, amb l’exposició de fotografies sobre l’escena HC/Punk de Barcelona i amb una xerrada sobre el tema que ha provocat el naixement de l’ateneu llibertari: la repressió al moviment anarquista i antiautoritari (pandora i pinyata).

Ens podreu trobar al carrer poeta Mateu Janés i Duran, local C (al costat de La Barrina).
I des de La Filosa us volem convidar a totes i tots a la inauguració, i també a participar i/o proposar activitats.

Pensem que és força interessant i esperançador que després d’aquests muntatges policials i judicials estiguin naixent ateneus llibertaris arreu, com a Barcelona, Manresa, Molins… En lloc d’atemorir-nos, ens donen més motius per lluitar!

VAN VOLER ENTERRAR-NOS,
PERÒ VAN OBLIDAR QUE ÉREM LLAVOR.

Assamblea de l’Ateneu Llibertari La Filosa
Molins sense Rei, maig de 2015

opening times: 

Dimarts, 18-20h30: Infoespai + Distri + Kafeta
Dimecres, 18-20h30: Infoespai + Distri + Kafeta
Dijous, 18-20h30: Infoespai + Distri + Kafeta
Dijous, 19-21h: Assessoria laboral gratuita
Divendres, 18-20h30: Infoespai + Distri + Kafeta

categories: 

  • bar/cafe
  • book shop/info shop/library
  • food
Ateneu Llibertari La Filosa
Carrer del Poeta Mateu Janés i Duran, Local C, Molins de Rei
Catalonia

Directions: 

Renfe: Molins de Rei
There are no upcoming events.