[Presentació llibre] 'Mama desobedient. Una mirada feminista a la maternitat'.

Saturday, 14 December

[Presentació llibre] 'Mama desobedient. Una mirada feminista a la maternitat'.

Short url: 

https://squ.at/r/7k5x

Diàleg obert amb Esther Vivas Esteve autora del llibre “Mamà desobedient. Una mirada feminista a la maternitat” (Ara Llibres en català i Capitán Swing en castellà).
El diàleg s’emmarca dins el cicle “Maternar es político”.
Si prenem el principi feminista que allò personal és polític, el repte consisteix en polititzar la maternitat en sentit emancipador. No es tracta d’idealitzar-la, sinó de reconèixer el seu paper fonamental en la reproducció social, atorgar-li el valor que li correspon. A la vegada, la gestió individualitzada i privada de la criança remet al model neoliberal que ha entrat també en aquests teixits on trobàvem abans molt de comunitari. Com reprendre la discussió i la potència no només de la distribució del treball reproductiu sinó de com guanyar el pols per a unes criances fora de la institució familiar clàssica?
D’altra banda i donat que la maternitat continua sent un procés de subalternitat en l’espai públic, les nostres veus i la nostra presència queda moltes vegades invisibilitzada. Com canviar aquest fet? Una vegada les dones hem acabat amb la maternitat com a destí, toca poder decidir com volem viure-la.

Date & Time: 

Saturday, 14 December, 2019 - 12:00 to 13:30

Periòdic independent i gratuït de Terrassa. Som Malarrassa. Aquest és un projecte que neix de l’Associació Cultural Malarrassa. Les persones que emprenem aquest projecte ens hem anat trobant en la militància social, sindical i/o política des de fa temps, molt en alguns casos.