Serieuze Shit: Volksoploop bij De Boterbloem

Saturday, 31 August

Serieuze Shit: Volksoploop bij De Boterbloem

Short url: 

https://squ.at/r/79s0

Zaterdag 31 augustus feestelijke & strijdbare dag op de Tuinen van Lutkemeer.
Ondanks alle hartstochtelijke pleidooien om geen bedrijventerrein te bouwen in de Lutkemeerpolder en biologische akkerbouwbedrijf De Boterbloem te behouden, heeft het Amsterdamse gemeentebestuur haar plannen niet gewijzigd. Sterker nog, men is voornemens op 1 september te starten met bouwrijp maken en heeft De Boterbloem zelfs gemaand om per februari volgend jaar haar gebouwen en boomgaard te verlaten.

Behoud Lutkemeer ziet hier slechts een oproep in om onze activiteiten meer kracht bij te zetten. Wij roepen iedereen op om zich bij ons te voegen om de vernieling van een prachtige polder en kostbare boerderij te voorkomen.

Op zaterdag 31 augustus is er een grote oploop om informatie te delen, plannen te smeden en samen te feesten. Vanaf 14:00 uur in De Tuinen van Lutkemeer, einde Etnastraat (tien minuten lopen vanaf eindpunt tramlijn 1). Om 12.30 vertrekt er een wandeling-met-uitleg over de natuur, vanaf De Boterbloem. Deze sluit aan bij het programma van 14:00.
Het definitieve programma volgt, maar er zijn in ieder geval workshops over bijvoorbeeld grond en speculatie, stadslandbouw en hoe verdedig je een polder. Er is muziek, eten van de oogst en informatie over de laatste stand van zaken. Komt allen en zegt het voort!

Er is nog niets verloren. We hebben geen keuze. Als we de klimaatramp willen overleven, dan moeten groene gebieden als de Lutkemeer behouden blijven.

----
De Tuinen van Lutkemeer is een initiatief van Behoud Lutkemeer, een platform dat zich verzet tegen de komst van een bedrijventerrein in de Lutkemeerpolder. Een deel van de polder is in gebruik genomen voor de aanleg van (gemeenschappelijke) tuinen. Een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid. Een manier om te laten zien dat er vele Amsterdammers zijn die vinden dat de stad haar laatste vruchtbare grond moet beschermen en deze niet onder zand moet zetten voor grote grijze distributiecentra

----

Serieuze Shit en Radio Patapoe steunen De Boterbloem en De Tuinen van Lutkemeer hartstochtelijk in hun stijd om de laatste restjes vruchtbare grond te redden van de Grote Economisatie & Financialisatie. Vruchtbare Grond is zo veel meer waard dan geld!! Als we samen met onze planeet willen overleven, is er maar één keuze: red de grond! Stop deze waanzin! Stadsbestuur, probeer een keertje meer dan een seconde na te denken!! Voor wie zijn jullie hier? Voor de vastgoedmagnaten, de financiële industrie en die andere paar malloten die zich de 1% mogen noemen? OF waren jullie hier voor de mensen, de burgers, jullie ONDERDANEN? Awel, hier is nieuws: uw onderdanen hebben besloten dat WIJ de bovendanen zijn. Kom maar op!

En daarom is Serieuze Shit er bij. Als je nou ècht niet kunt komen naar het volkoproer, luister dan mee op Radio Patapoe, en zet Serieuze Shit luid en duidelijk op je grootste speaker en laat die door je straat galmen! Stop de waanzin, Red onze grond!

Luister live

https://radiopatapoe.nl en kies een speler

http://radiopatapoe.nl:8000/transit (directe link, openen in VLC o.i.d.)

http://radiopatapoe.nl:8000/serieuzeshit (als er andere programma's zijn op Patapoe, kun je Serieuze Shit via deze link blijven luisteren)

 

Date & Time: 

Saturday, 31 August, 2019 - 12:00

Category: 

  • action/protest/camp
  • meeting
  • radio/tv
Lutkemeer Polder
Lutkemeerweg
276
1067TH Amsterdam
Netherlands

Squat: 

Presently squatted
Ecologische boerderij De Boterbloem
Lutkemeerweg 262
1067th Amsterdam
Netherlands

Announcements of the live-radio-reporting show "Serieuze Shit" (Serious Shit) on Radio Patapoe.

subscribe to the Serieuze shit-mailing list for announcements https://lists.riseup.net/www/info/serieuzeshit

categories: 

  • radio/tv

opening times: 

very irregular and usually announced just in time. For announcements, join the mailinglist at riseup.net