Dopisovačka Michalovi do vězení

Cancelled: Thursday, 4 April

Dopisovačka Michalovi do vězení

Short url: 

https://squ.at/r/6ys9
Cancelled

4. dubna 2019 budeme v Infocentru Salé psát dopisy do vězení Michalovi. Dáme si u toho veganskou véču a posdílíme informace o aktuálním dění ve světě. Začínáme v 19:00.

Psát vězněným dopisy je pravděpodobně nejjednodušší a velmi důležitý způsob jejich podpory. Dopis nebo pohled ze skutečného světa, i od úplně cizích lidí, pomáhá udržovat spojení s vnějškem a překonává příšernou nudu vězeňského režimu.

Tentokrát budeme psát Michalovi, který byl odsouzen na tři roky v české věznici. Podle soudu se dopustil “nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami, psychotropními látkami a jedy”. Konkrétně pěstování 146 kusů rostlin konopí. Nebudeme se pouštět do moralizování o pěstování a užívání konopí. Nechceme ale nechat bez povšimnutí pokrytectví těch, kteří tak činí. Stát střádá do své pokladny nemalé peníze odvedené z prodeje alkoholu a cigaret, ale současně tvrdě trestá pěstitele bylin. Jedno nakládání s omamnými látkami se podporuje, jiné trestá. Odmítáme přistoupit na tuto zvrácenou logiku. Je pokrytecká a navíc prohlubuje problémy, které s užíváním drog souvisí.

Michalovo uvěznění zdánlivě nemá žádný politický podtext. Podle nás však ano. Je nutné překonat umělé dělení na vězně politické a ty ostatní. Takové dělítko je nebezpečnou iluzí. Všichni vězni jsou z podstaty věci političtí, protože jsou zneužiti v nechutné politické hře státu. Proto chceme podporovat Michala i úsilí za dosažení světa bez vězení.

Vězení a státy musí padnout!

Date & Time: 

Thursday, 4 April, 2019 - 19:00

Category: 

  • advice/help/office hours
  • book shop/info shop/library
  • discussion/presentation

Price: 

  • free
Salé
Orebitská 14
Czech Republic

Salé was an anarchist infocentrum in Prague, Czech Republic. We offered a space for anti-authoritarian collectives and individuals.

Now we do events at other nice places around.

categories: 

  • advice/help/office hours / bar/cafe / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / work space/diy

opening times: 

Check on website