Benefice pro Kliniku

Saturday, 9 February

Benefice pro Kliniku

Short url: 

https://squ.at/r/6qjx

BENEFICE PRO KLINIKU - MY JSME KLINIKA
> INTO SICKNESS - old school grindcore z Mexika
> BowelFuck - grind core
> Insistent - grind core
> PostBeat generation - Slam poetry proti nenávisti
> Zádruha - historický spolek - anarcho historie Žižkova & poezie
> FOOD NOT BOMBS PRAHA support - veganský chilli sin carne
> tetování na místě [www.instagram.com/onicemnetattoo]

Autonomní sociální centrum Klinika pátým rokem oživovala prázdný barák na Žižkově. Pátým rokem jste mohli chodit bezplatně na koncerty, na jazykové kurzy, přednášky, jídlo od Food Not Bombs, na poezii či divadlo. Klinika pátým rokem žila! Zásah exekutora za asistence policie a náckovský sekuritky s tim udělala 11.1.2019 konec, poslední čtyři obyvatelé vzdorovalin na střeše objektu až do 18.1.. Klinika možná nebyla ten nejlepší squat. A ani ten nejčistější. Ale byla, reálně existovala. Bylo to místo, kde se naše sny stávaly realitou a dávala nám naději, že se může mnoho změnit ve společnosti i v nás samých. Myšlenku nevyklidíš! My jsme Klinika!

Děkujeme Balada Bar za prostory pro tuto akci.
Vstupné je důsledně DOBROVOLNÉ, jako bylo na Klinice vše. Budeme rádi za vaše příspěvky pro kapely na benzín a pro barák, který snad opět bude žít!

PROGRAM:

19:30 Zádruha - historický spolek
Historický spolek Zádruha mapuje dějiny českého anarchismu mezi lety 1880 až 1938. Dvacetiminutovou přednášku „Anarchismus na Žižkově“ přednese Květoslav Vobořil. Představí rovněž nejvýraznější osobnosti tehdejšího hnutí ve vyhlášené pražské dělnické čtvrti, jako byli Karel Vohryzek, Michael Kácha nebo Alois Věkoslav Haber. Závěrem zmíní několik adres, kde se v běžných bytech často skrývaly redakce časopisů, expediční místnosti nebo místa nejrůznějších spolkových setkání. Plamenné i vtipné úryvky a ducha posilující básně z dosud vydaných brožur spolku přečte Karolina Válová. Veškeré brožury i tiskoviny Zádruhy na místě.

20:30 Insistent - grindcore
21:00 BowelFuck - grindcore
21:30 INTO SICKNESS - oldschool grindcore Mexiko

22:00 PostBeat generation - slam poetry proti nenávsiti.
Slam proti nenávisti je básnická performance reagující na současné nálady ve společnosti. Rasismus, xenofobie, sexismus - projevy vzájemné nesnášenlivosti by neměly mít v 21. století místo. Principem změny je pro nás i drobná angažovanost. Žít a stvrzovat naše ideály skrze naše činy. Skupina mladých básní(řek)ků / slamer(ek)ů zvyšuje svůj hlas. Lhostejnost je prvním krokem do opravdového pekla...

Akci pořádá Mad Duck booking, Dada Booking a PostBeat generation.

GNWP

Date & Time: 

Saturday, 9 February, 2019 - 19:00

Category: 

  • bar/cafe
  • book shop/info shop/library
  • food
  • music/concert
  • party

Price: 

  • by donation
Balada bar
Evropská 148
16000 Prague
Czech Republic

„Stavíme se proti byrokratickému systému s centralizovanou mocí, který je sociálně nespravedlivý a dlouhodobě neudržitelný, bez ohledu na to, zda funguje ve státech kapitalistických nebo tzv. socialistických.

categories: 

  • action/protest/camp / book shop/info shop/library / children's activity / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / work space/diy