Sběrný den pro uprchlíky v Bělé

Wednesday, 2 September to Thursday, 3 September

Sběrný den pro uprchlíky v Bělé

Short url: 

https://squ.at/r/ny1

Chceme vyjádřit prakticky solidaritu s několika stovkami lidí, kteří v detenčním středisku v Bělé pod Bezdězem čekají ve "vojenských" podmínkách, jak zdejší úřady naloží s jejich osudem.

Minule se nám podařilo nasbírat během 24 hodin tolik věcí, že se ani nevešly do dodávky. Podle informací přímo z místa víme, že věci se k potřebným dostaly a byly využity, proto opakujeme sbírku. Po konzultaci s lidmi, kteří na místě pracují, doporučujeme vzít především:

- kalhoty (dlouhé)
- obecně oblečení s dlouhými rukávy, svetry, bundy
- boty!
- hygienické potřeby
- deky, přikrývky
- automapy a atlasy Evropy
- oblečení i hračky pro dět do 12 let (na místě jsou i batolata a většina dětí je v nejmladším věku)
- tabák, cigarety

AKTUALIZACE:
oblečení a obuv je potřeba hlavně v MENŠÍCH VELIKOSTECH

Příp. další doporučené věci upřesníme.

Přinášet můžete buď v úterý od 17:30 do 22:00, ve středu od 18:00 do 22:00 nebo ve čtvrtek 3.9. od 14 do 22 hodin na Kliniku, adresa Jeseniova 60, minutu pěšky od tramvajové zastávky Biskupcova.

Adresa na posílání věcí poštou je Orebitská 14, Praha 3, Žižkov

Pokud máte chuť a nenergii, tak uspořádejte podobnou sbírku i ve svém okolí a uvidíte, že všichni Češi nejsou jen xenofobní kokoti a třeba i díky těmto aktivitám poznáte fajn lidi ze svého okolí. Vyberte ideální sběrné místo, kontaktujte své známé, založte FB skupinu. A tyto skupiny mohou spolu spolupracovat a řešit vzájemně logistiku, předávat si aktuální informace, kontakty.

Naší zbraní je solidarita!
---------------------------------------------------------------------------------
We want to express practical solidarity with the several hundred people who are waiting in "military" conditions at the detention centre in Bělá pod Bezdězem to see how the local authorities decide on their fate.
Last time, we managed to collect enough things over 24 hours that they didn't even fit in the truck. According to our information from the ground, we know that the things reached the people who needed them and were used, thus we are repeating the collection. After consulting with people working at the site, we recommend primarily the following:
- trousers (long) 
- in general clothing with long sleeves, sweaters, coats 
- shoes!
- hygienic products 
- blankets 
- auto maps and atlases of Europe 
- clothing and toys for children under 12 (there are also toddlers at the site and the majority of children are very young) 
- tobacco, cigarettes
We may add any other things that are needed.
You can bring things either on Tuesday from 17:30 to 22:00, on Wednesday from 18:00 to 22:00 or on Thursday 3 September from 14:00 to 22:00 to Klinika. The address is Jeseniova 60, a minute by foot from the tram stop Biskupcova.

Date & Time: 

Wednesday, 2 September, 2015 - 17:30 to Thursday, 3 September, 2015 - 22:00
Klinika
Jeseniova 60
Czech Republic

Squat: 

Evicted squat

Klinika was evicted in January 2019

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / theater / work space/diy