Pražská předpremiéra filmu Iluze

Monday, 7 January

Pražská předpremiéra filmu Iluze

Short url: 

https://squ.at/r/6jaa

S radostí zveme na promítání filmu Iluze režisérky Kateřiny Turečkové. Než se film pustí do kino distribuce, pustíme si ho (z iniciativy autorky samotné) při slavnostní předpremiéře na Klinice.

Anotace:

V originálním pojetí filmu jako počítačové hry předkládá autorka osobní reportáž z Budapešti, kde strávila rok na studijním pobytu. Divák pasovaný do role účastníka hry prochází několika levely, které ho uvádějí do všednodenních momentů dotýkajících se citlivých bodů současné maďarské společnosti: nahlíží hlavní město očima turisty, ale většinou je nucen se ze subjektivního pohledu maďarských občanů zamýšlet nad svobodou umění, právem na vzdělání, problematikou lékařské péče a v komplexním měřítku diskutabilní politickou situací, v níž je opakovaně skloňováno jméno maďarského premiéra Viktora Orbána.

https://www.csfd.cz/film/663410-iluze/prehled/
___

Následovat bude afterparty v tanečním stylu.

Date & Time: 

Monday, 7 January, 2019 - 19:00

Category: 

  • discussion/presentation
  • film
  • party

Price: 

  • by donation
Klinika
Jeseniova 60
Czech Republic

Squat: 

Evicted squat

Klinika was evicted in January 2019

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / theater / work space/diy