Het Patriarkraakt

Het Patriarkraakt

Short url: 

https://squ.at/r/6j94

Het Patriarkraakt: praatgroep over giftige mannelijkheid onder activisten

 

WAT

Een praatgroep over giftige mannelijkheid binnen activistenkringen. Een ruimte voor zelfreflectie, om elkaar te onderwijzen over feminisme en seksisme. Bedoeld om te leren op een gezonde manier na te denken over deze issues, en om gezond gedrag aan te leren. Een ruimte om vragen, twijfels, ervaringen en zelfkritieken te delen.

 

VOOR/DOOR WIE

Alle genders zijn welkom, maar het is vooral gericht op:

- cis mannen

- mensen die als man zijn gesocialiseerd (ongeacht je gender)

- mensen die giftige mannelijkheid hebben aangeleerd (ongeacht je gender)

 

Geldt dit niet voor jou, dan ben je nog steeds van harte welkom, zeker als je denkt dat anderen iets van je kunnen leren, of dat jij iets kan leren van anderen.

 

WAAROM

In deze patriarchale samenleving leren wij giftige mannelijkheid aan. Dat betekent dat we niet in staat zijn op een gezonde manier relaties aan te gaan. We leren om onszelf emotioneel af te snijden van onszelf en van anderen. We leren dat agressie en geweld de enige manier zijn om problemen op te lossen. We leren dat we niet naar vrouwen/niet-mannen hoeven luisteren en dat we hun grenzen kunnen overschrijden. We leren seksueel geweld te plegen en het te zien als normaal of onschuldig.

 

Onze activistenkringen zijn niet vrij van giftige mannelijkheid. Ook hier is seksisme en seksueel geweld. Ook hier is er een dude-cultuur (brocialisme/manarchisme). Dit willen we veranderen. Met deze praatgroep hopen we een bijdrage te leveren aan het veiliger maken van activistenkringen voor vrouwen, niet-mannen, trans mensen en queers.

categories: 

  • course/workshop

additional tags: 

  • feminism

email: 

Flyer: 

There are no upcoming events.