Gilze-Rijen kinderpardongemeente (demonstratie)

Monday, 17 December

Gilze-Rijen kinderpardongemeente (demonstratie)

Short url: 

https://squ.at/r/6gky

De gemeenteraad in Gilze-Rijen heeft een motie afgewezen om een “Kinderpardongemeente” te worden. Dit is een politiek statement richting de landelijke overheid dat er voor gewortelde kinderen een praktisch werkbaar kinderpardon moet komen.

De gemeenteraad, onder leiding van CDA, VDD en Kern’75 vindt het niet nodig om de kinderen die in hun gemeente wonen een hart onder de riem te steken. Vinden zij het dan ook niet nodig dat gewortelde kinderen een veilige ontwikkeling verdienen? Vallen vluchtelingen kinderen volgens de gemeenteraad niet onder het Verdrag Inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties? Volgens het Verdrag inzake de rechten van het kind stelt dat de rechten van het kind een eerste overweging moeten zijn in elke beslissing, ongeacht o.a. etniciteit, nationaliteit, godsdienst, taal of geslacht.

Daarom demonstreren wij op 17-12-2018 om 18:30 voor het gemeentehuis in Gilze-Rijen samen met de kinderen, jongeren en ouders uit de gezinslocatie Gilze-Rijen voor het alsnog aannemen van de motie tot kinderpardon-gemeente en een onvoorwaardelijk kinderpardon. We verzamelen voor het gemeentehuis waar kinderen zelf vertellen hoe het voelt om in een gezinslocatie te wonen.

Wij demonstreren tegen de systematische schending van de kinderrechten in de gezinslocaties door arrestatie, opsluiting en politie-invallen.

Kom ook naar het gemeentehuis van Rijen, Raadhuisplein 1 om 18:30. We laten de gemeenteraadsleden zien en horen om welke kinderen het gaat!

Date & Time: 

Monday, 17 December, 2018 - 18:30

Is this a callout or mobilisation?: 

  • national callout

Category: 

  • action/protest/camp
  • children's activity

email: 

Gemeentehuis Gilze-Rijen
Raadhuisplein 1
5121JX Rijen
Netherlands
Geen Kind aan de Kant
1013XN Amsterdam
Netherlands

Geen Kind aan de Kant is a collective that fights for the rights of refugeechildren in the Netherlands who have 'finished their procedure' meaning that the Immigration and Naturalisation Service has rejected their procedure.

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours

opening times: 

always