Xerrada-taller per a músics: troba la teva postura ideal

Saturday, 15 December

Xerrada-taller per a músics: troba la teva postura ideal

Short url: 

https://squ.at/r/6fcf

Es tracta d’una sessió teòrico-pràctica on es donarà una visió diferent sobre la postura correcta per tocar un instrument.
Dirigit a qualsevol persona que toqui un instrument: músics estudiants, professionals o aficionats. També per a persones vinculades al món de la música o qualsevol persona interessada en la matèria.
Adoptar una bona postura mentre toques facilita l’execució i millora el rendiment, ja que hi ha menys despesa energètica i menys fatiga, i també s’eviten possibles lesions.
Es resoldran preguntes com:
-què és una bona postura ?
-només hi ha una bona postura?
-per què hem de tenir cura de la postura?
-en què influeix la postura?
-bona postura significa rigidesa?
-dolor vol dir mala postura?
S’explicaran els conceptes bàsics de la postura correcta i es demostrarà la importància de la verticalitat, l’estabilitat, el to equilibrat i la respiració, per tenir clares les postures que cal evitar.
S’argumentarà per què no existeix un sol model correcte. Per treballar aquest punt ens basarem en la teoria de l’Aprenentatge Diferencial, primer, d’una manera teòrica i després es treballarà de forma pràctica. L’Aprenentatge Diferencial és un concepte d’aprenentatge que ajuda els músics a trobar patrons de rendiment òptim individuals d’habilitats motores complexes.
Sílvia Fàbregas és diplomada en Fisioteràpia per l’Escola Universitària Gimbernat (Barcelona). Especialitzada en Fisioteràpia de l’Esport amb formació en diferents tècniques com Mezieres, Levée de Tensions, Feldenkrais, TRAL, Fibrolisis Diacutánea. Màster en Programació Neurolingüística. Va ser fundadora de la Unitat Medicoquirúrgica de l’Art a l’Hospital General de Manresa (Barcelona). Autora de nombroses publicacions científiques i divulgatives relacionades amb la Medicina de l’Art. Responsable del tractament de distonia focal a l’Institut de Fisiologia i Medecina de l’Art.
IMPORTANT: recomanem portar l’instrument per a la part pràctica del taller.
INSCRIPCIONS: AQUÍ
 

Date & Time: 

Saturday, 15 December, 2018 - 10:30 to 13:30

Periòdic independent i gratuït de Terrassa. Som Malarrassa. Aquest és un projecte que neix de l’Associació Cultural Malarrassa. Les persones que emprenem aquest projecte ens hem anat trobant en la militància social, sindical i/o política des de fa temps, molt en alguns casos.