Ka La Kastanya

Ka La Kastanya

Short url: 

https://squ.at/r/6dv4

KASTANYA A L’ESPECULACIÓ! La nit del 31 d’octubre 2018, a l’empara de la pluja i amb la panxa ben plena de panellets, una colla de joves del barri vam decidir entrar a la casa abandonada de TORRENT DE L’OLLA, 144. No hi vam trobar fantasmes, però sí un edifici buit i en desús, propietat d’una societat pantalla de la megaimmobiliària ELIX, que es dedica a expulsar veïnes de les seves llars per tota la ciutat. Hem rebatejat la casa com a KA LA KASTANYA, hi hem entrat a viure i ens hi quedarem.

Les nostres circumstàncies personals són diverses, però totes afrontem un problema comú: som veïnes de Gràcia i no podem accedir a un habitatge al nostre barri. Lloguers impossibles, salaris miserables, mòbbing immobiliari, desnonaments i desallotjaments ens empenyen a organitzar-nos per recuperar allò que necessitem, un sostre, de les urpes d’aquells que mercadegen amb les nostres cases i les nostres vides. Ka la Kastanya és un nou front en la guerra veïnal contra l’especulació immobiliària que ofega Barcelona

Els mafiosos d’ELIX controlen una quarantena d’edificis i tres-cents cinquanta pisos i locals a la ciutat. La seva metodologia és prou coneguda. Compren blocs d’habitatges sencers, n’apugen els lloguers fins a nivells insostenibles i assetgen les veïnes fins que aconsegueixen expulsar-les a totes. A continuació, mantenen els edificis buits a l’espera que pugin més els preus, per convertir-los després en pisos turístics o de luxe. El mes de juny, al carrer Parlament del barri de Sant Antoni, aquests monstres van rebentar la porta de la llar d’una familia amb tres menors per convertir l’habitatge en un número més als comptes d’un tèrbol fons d’inversió alemany.

Les veïnes de Ka la Kastanya considerem que la solució a la crisi d’habitatge no passa per pidolar engrunesa les institucions. Són precisament les seves lleis les que ens apallissen a cops de porra i ens fan fora de casa. Nosaltres tenim una necessitat bàsica, un lloc on viure, i ens unim per satisfer-la col·lectivament. De Ca la Trava a Ka la Kastanya, seguim i seguirem construint, compartint i resistint juntes; creant oasis de vida en comunitat enmig de les runes de l’avarícia capitalista.

SI T’APUGEN EL LLOGUER… OKUPA TU TAMBÉ!

categories: 

  • action/protest/camp

email: 

Ka La Kastanya
Carrer del Torrent de l'Olla 144
08012 Barcelona
Catalonia

Squat: 

Evicted squat
There are no upcoming events.