PRALETS - pražský výměnný systém

Wednesday, 12 December

PRALETS - pražský výměnný systém

Short url: 

https://squ.at/r/6db0

LETS/lokální ekonomiky/ FILM/ možnost se ZAPOJIT

Od 18h večeře (jako vždy na Salé veganská), 20h FILM, potom možná debata a ukázka systému PRALETS
 

Co je to LETS ?
Local Exchange Trading System = místní výměnný obchodní systém.
Stručně řečeno – alternativa k soudobé ekonomice, která umožňuje výměnu služeb a zboží na lokální úrovni a tím snižuje naši závislost na penězích a světovém finančním systému.

FILM "A kdo je tady flákač?"
Jak funguje LETS na jihu Čech se dozvíte z nakažlivě entuziastického filmu A kdo je tady flákač?

ZAPOJTE SE
Debata, ukázka systému PRALETS a možnost zapojení se. Další info na www.pralets.cz

 

V dnešním světě, kde je vše závislé na penězích, neekologickém převozu zboží a neustálém nastavování jeho ceny díky subjektům, které do obchodu vstupují, je dle odborníků na trvalý udržitelný rozvoj jediná cesta k záchraně, a tou je lokální soběstačnost. Na západě již desetiletí fungují lokální systémy s vlastními principy a vlastní měnou. Tzv. LETS je slovní hříčka: jednak je to zkratka slov local exchange trading systems (obchodní systémy místní měny) a za druhé znamená něco jako dejme se do toho. V Čechách vznikl první LETS systém před více než deseti lety a v současné době zde existuje několik samostatných systémů.

Lokální výměnný systém má řadu pozitivních dopadů na naše životy. Podporuje místní ekonomiku a rozvoj komunity, není odosobněný a je z velké části postavený na důvěře všech zapojených. Zároveň účastí v něm snižujete svou závislost na světovém finančním systému se všemi jeho negativy. PRALETS například neumožňuje spekulovat s měnou, nevytváří úroky z dluhu atd.

Date & Time: 

Wednesday, 12 December, 2018 - 20:00

Category: 

  • discussion/presentation
  • film
  • food

Topics: 

  • LETS

Price: 

  • free
Salé
Orebitská 14
Czech Republic

Salé was an anarchist infocentrum in Prague, Czech Republic. We offered a space for anti-authoritarian collectives and individuals.

Now we do events at other nice places around.

categories: 

  • advice/help/office hours / bar/cafe / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / work space/diy

opening times: 

Check on website