De Onderbroek

De Onderbroek

Short url: 

https://squ.at/r/hjw

Op de Tweede Walstraat 21 kun je iedere donderdag- en vrijdagavond aanbellen voor de kroegavond van De Onderbroek.
Daarnaast doet de zaal op onregelmatige basis (maar wel vrij regelmatig) dienst als concertpodium, bar, filmzaal of disco. Vaste bezoekers weten dat dit gewoon de tofste kelder van Nijmegen is. En dat al sinds 1986, toen een klein groepje krakers hier een eigen kroeg begon.

Ook nu is het activistische karakter niet verloren gegaan. De Onderbroek wordt collectief georganiseerd, de opbrengst wordt verdeeld over verschillende goede doelen en er worden regelmatig benefietavonden georganiseerd voor politieke en maatschappelijke organisaties. Daarnaast worden de kosten voor entree en (ecologische) drank laag gehouden, zodat het podium ook toegankelijk is voor minder kapitaalkrachtigen.

Zoals dat een autonoom podium betaamt wordt er veel hardcore en punk geprogrammeerd, maar je kunt er bijvoorbeeld ook folk, electro, metal of experimentele geluiden horen: van internationale underground artiesten tot bands die regelrecht uit de aangrenzende oefenruimtes komen.

Wil je meehelpen met het draaien van deur- en bardiensten en/of het organiseren van concerten? of wil je een keer optreden? Stuur ons dan een mail.

categories: 

  • film
  • meeting
  • music/concert
  • party

email: 

De Onderbroek
Tweede Walstraat 21
De Grote Broek
6511 LN Nijmegen
Netherlands
There are no upcoming events.