Anarchistisch Centrum ’t Assez

Anarchistisch Centrum ’t Assez

Short url: 

https://squ.at/r/h7t

Het anarchistisch centrum ’t Assez is sinds 1993 een ontmoetingsplaats in Gent voor iedereen die het anarchisme genegen is. Een plaats waar er gediscussieerd kan worden tussen pot en pint, waar je lezingen, filmavonden of akoestische optredens kan bijwonen, je lekker plantaardig kan eten of meer kan leren over plantaardig koken. Waar je boeken kan uitlenen en/of inkijken in de Infotheek, waar je betrokken kan geraken bij het voedselcollectief Voko.
’t Assez wordt gedragen door een groep vrijwilligers waarvan iedereen evenveel inspraak heeft in de besluitvorming. Het is niet de bedoeling dat er enkel goedkoop geconsumeerd wordt – er wordt van ieder verwacht een (hoe klein ook) steentje bij te dragen en van ieder verwacht om hun verantwoordelijkheid op te nemen.
In ’t Assez kan je momenteel terecht op de volkskeukens op woensdag en vrijdag (beiden om 19u). Elke maand zijn er ook verschillende activiteiten, die bekend gemaakt worden via een maandkalender en op deze website. Dit zijn discussie-avonden, lezingen of workshops, filmavonden, akoestische optredens, … en af en toe eens iets specialers. De infotheek is gelegen op de bovenverdieping van ’t Assez en is op woensdag en vrijdag open tijdens de volkskeuken, en op zaterdag van 14u tot 17u.
Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten en laatste nieuwtjes? Je kan je inschrijven op de mailinglijst via assezcollectief@gmail.com! Ook als je opmerkingen hebt kan je mailen naar dit emailadres.
Zou je graag eens iets organiseren in ’t Assez? Zou je een bepaalde activiteit erg interessant vinden? Heb je een tip naar een infotour of dergelijke die Gent graag zou willen passeren? Opmerkingen over de website of de maandkalender? Dan kan je mailen naar ACtiviteiten@riseup.net!

opening times: 

Woensdag, 18-21u : infotheek
Woensdag, 19u : volkskeuken
Vrijdag, 19-21u : infotheek
Vrijdag 19u : volkskeuken
Zaterdag, 14-17u : infotheek

categories: 

  • bar/cafe
  • book shop/info shop/library
  • discussion/presentation
  • film
  • food
  • meeting
Assez
Sparrestraat 1a
9000 Gent
Belgium
There are no upcoming events.