Divadlo koňa a motora (aka Lachende Bestien) na Klinice

Sunday, 24 May

Divadlo koňa a motora (aka Lachende Bestien) na Klinice

Short url: 

https://squ.at/r/fbz

V neděli 24. května obsadí Kliniku na celý den Divadlo Koňa a Motora. Zahrají tři představení a promítnou jeden film o svém kočovném putování.

Program:

15:00- Žabáci
17:00- Othello is black
18:00- Shakespeare v ghettu (promítání)
19:00- MacBeth

Divadlo Koňa a Motora se soustředí na současné kočovné divadlo, tedy na formu pouličního, open-airového a outdoorového divadla. Skupina sleduje linii oživení tradic kočovného divadla, zároveň přesahuje do sféry sociálního divadla: primární náplní je přinášet divadlo do míst, která postrádají živou kulturu, do míst se sociálně vyloučeným obyvatelstvem. Po úspěšných uvedeních produkce Divadla Koňa a Motora na Easthetic Šírava a Divadelná Nitra se divadlo začalo věnovat i hraní na hudebních a divadelních festivalech.

Divadlo se zaměřuje hlavně na shakespearovskou dramatiku v rasantních úpravách. Představení jsou založena na výrazné stylizaci a zkratce, důraz se klade na přímou a bezprostřední komunikaci s diváky.

Divadlo založili (ještě jako studenti KALD DAMU) a dodnes jej tvoří: Markéta Dvořáková, Adriana Máčiková, Marie Švestková, Michal Hába a Šimon Spišák.
Hlavním činností DKM je Projekt Maringotka – která se uskutečnila v letech 2008, 2011 a chystá v roce 2012. Jedná se většinou o měsíční putování v maringotce, tažené koněm a každodenní hraní představení. V roce 2008 to byl Amlet – Příběh o princovi dánském (Nitransko), v roce 2011 Macbeth (Východní Slovensko), letos Othello is black (severní Čechy – především Šluknovsko).

Date & Time: 

Sunday, 24 May, 2015 - 15:00

Category: 

  • theater

Price: 

  • by donation
Klinika
Jeseniova 60
Czech Republic

Squat: 

Evicted squat

Klinika was evicted in January 2019

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / book shop/info shop/library / course/workshop / discussion/presentation / exhibition / film / food / (free) shop/market / meeting / music/concert / theater / work space/diy