Občanská neposlušnost, klima a energetika

Wednesday, 3 May

Občanská neposlušnost, klima a energetika

Short url: 

https://squ.at/r/2zhc

-> Promítání filmu Disobedience/ Neposlušnost -> Pozvání na první český klimakemp -> Debata o energetické politice

Hnutí Limity jsme my pořádá na konci června 2017 v Mosteckém uhelném revíru první český klimatický kemp. V době jeho konání má dojít také k první české masové akci občanské neposlušnosti proti těžbě fosilních paliv, za záchranu globálního klimatu a za přechod na udržitelnou a sociálně spravedlivou energetiku.

Jak změny klimatu ohrožují sociální spravedlnost i naplňování cílů udržitelného rozvoje? A proč se tisíce obyčejných lidí po celém světě odhodlávají překročit tenkou hranici zákona a snaží se vlastními těly zabránit těžbě a spalování fosilních paliv? Mohli byste se jedním z nich stát i vy? Přijměte pozvání na promítání filmu Disobedience (Neposlušnost, 41 min.) a debatu se zástupci hnutí Limity jsme my a místních iniciativ.

Akci ve spolupráci s hnutím Limity jsme my organizuje Ekumenická akademie v rámci projektu Školy alternativ, který je podpořen Nadací Rosy Luxemburgové.

Diskutovat s vámi budou:

Kristina Klosová, hnutí Limity jsme my
Hana Chalupská, Dejchej Brno

Date & Time: 

Wednesday, 3 May, 2017 - 19:00

Category: 

  • bar/cafe
  • discussion/presentation
  • film

Price: 

  • free
Kavárna Tři ocásci
třída Kpt. Jaroše
18
602 Brno
Czech Republic

Anarchist iniciative cooking and serving food to everyone without difference etc., happy to see comrades, travellers and visitors. See you.

categories: 

  • action/protest/camp / advice/help/office hours / food / (free) shop/market / meeting

opening times: 

see on radar